Hovedretter vilt Reinskav, mandelpotetmos og tyttebær

Reinskav, mandelpotetmos og tyttebær>

2 sjalottløk, i ringer

2 kepaløk, i ringer

1 kg reinsskav

1 ss knust einebær

1 ss knust tørket steinsopp

100 g selleri i terninger

400 g sjampinjong i skiver

1 ss smør

3 dl kremfløte

2 ss rømme

5 dl H-melk

noen skiver geitost evt litt rognebærgele

salt og sort, nykvernet pepper

 

Fres løk, selleri, krydder og kjøtt godt og brunt i en gryte med litt smør. Tilsett så kremfløte, rømme og melk. Gi alt et skikkelig oppkok og tilsett nystekt sopp. Smak til med salt og nykvernet sort pepper. Noen liker å tilsette litt brunost i, det får bli etter smak og behag. Tilsett hakket bladpersille og litt tyttebær på toppen ved servering.

 

Grov mandelpotetmos

1,5 kg mandelpoteter skrelles og kokes møre uten salt. Mos dem med en potetstapper eller sleiv. Rør inn litt smør og melk til du har ønsket tykkelse. Tilsett hakket gressløk, salt og nykvernet pepper.

 

Ønsket mengde tyttebær og sukker røres sammen i en kjøkkenmaskin. Frys ned det du ikke bruker. Har du mye tyttebær har du til hele vinteren.