Når National Red Wine Day feires 29. august, løfter Wongraven Wines frem en av Barolo-regionens mest ettertraktede vinmarker – Monvigliero – i form av vår 2018- årgang.
Wongraven Barolo Monvigliero er laget etter økologiske prinsipper, med et skarpt øye for tradisjon, historie og bærekraft. Vinmarken Monvigliero ligger i landsbyen Verduno, en av de beste i produksjonssonen for Barolo. Vinene her i fra er kjent for å være spesielt velduftende, delikate og elegante, men likevel med imponerende dybde.
De ulike komponentene til denne vinen har blitt lagret i tre år på store, gamle fat og deretter blandet sammen. Vinen har så fått ytterligere tid på fat før en periode med flaskelagring. Den er gjæret med naturlig gjær, ikke klaret og er ufiltrert.

Wongraven Barolo Monvigliero 2018
Pris kr 849,90 kr BU
Ytrefilet av hjort med jordskokkpuré og rødvinsjy
400 g ytrefilet av hjort Nøytral olje, salt og pepper Smør og litt frisk timian Jordskokkpuré
250 g jordskokk
1 ss smør
3 dl melk
salt og pepper
Rødvinsjy
1 stk sjalottløk
1 dl rødvin
2 dl innkokt okseeller viltkraft
3 ss smør
1 ss ripsgelé
Salt og pepper
Til servering
Smørstekt sopp
Rosenkål
Røstipotet
Jordskokkpuré
Hell melken i en kjele. Skrell og skyll jordskokkene, skjær de i jevne biter og legg de direkte i melken for å unngå misfarging. Kok opp, og la det koke til det meste av væsken har fordampet og jordskokken er helt mør. Ha i smøret og kjør alt i en hurtigmikser til puré og smak til med salt og pepper.
Rødvinssjy
Finhakk sjalottløk og ha den i en kjele med rødvin og kok inn til ca 1/3 mengde. Tilsett kraft og la det koke inn til halv mengde. Visp inn kaldt smør og smak til med ripsgelé, salt og pepper.
Tilberedning: Krydre hjortefileten med salt og pepper. Brun kjøttet i en stekepanne med olje til det får en fin og gyllenbrun stekeskorpe på alle sider. Skru av varmen, tilsett smør og noen kvaster timian og bruk en skje til å øse smøret over kjøttet. Ta kjøttet ut av pannen og stek det videre i ovn ved 160 ° i 8 - 10 minutter (kjernetemperatur 56 - 57 °). La kjøttet hvile i 10 minutter.
Skjær kjøttet i tykke skiver og server med jordskokkpuré og rødvinsjy samt ønsket garnityr som f.eks stekt sopp, rosenkål og røstipotet.