Drikke ALLE GODE TING ER 3

ALLE GODE TING ER 3> Nyheter fra Det Norske Brenneri i Grimstad.

Mars-slippet på Vinmonopolet inneholder tre spennende nyheter fra Det Norske Brenneri i Grimstad. Ny Eiktyrne whisky,  en spesialutgave av Arvesølvet  og ikke minst en helt ny Bitter fra Two Grumpy old Bastards.

 

NY SPESIALUTGAVE AV ARVESØLVET

En mer konsentrert smaksbombe av en akevitt finnes det knapt maken til. Nyhet på mars-slippet – ”Arvesølvet Kjernekar Single Cask” vant anbudet på Vinmonopolet og slippes på basis i kategori 6 – de største Vinmonopolene i landet. Denne spesialtapningen av Arvesølvet er lagret på unge 350-liters franske eikefat som tidligere har inneholdt vårt norske eplebrennevin, Kjernekar. Derfor navnet.

Denne fransk-norske kombinasjonen har gitt akevitten en tydelig fruktighet, en voksaktig fedme og eteriske oljer som vi sjelden finner i en klassisk akevitt. Tapping på fatstyrke ( 57,5 % vol. ) gjør den til en smaksbombe som tåler å matches med det aller meste av smaksrik mat og godt øl  og selvsagt som en avec. Arvesølvet er naturlig, dyp gyllent på farge.

Vecturanummer: 147294

Polnummer: 8282702

Kr 598,60

  

NY EIKTYRNE WHISKY

Eiktyrne Rin og Rennande er lagret på eksklusive Pineau des Charent fat og er vårens norske whiskynyhet. Det er kun tappet 655 flasker av denne whiskyen som finnes på Vinmonopolets Bestillingsutvalg. Den har en søt duft av Pineau des Charents, pepperkake, eik, plomme og fersk fiken. Sjokolade, streif av mandel og krydder.

Smaken er fruktig  med anslag av nektarin og fiken, dernest makroner og lette streif av kanel. Avslutter mot pepper, søt lakris og lær. God fylde med en naturlig, dyp gyllen farge.

Vecturanummer: 147295

Polnummer: 8314002

Kr 629,90

 

NY BITTER -  Two grumpy old bastards

De to gamle bitre og djevelsk ukorrekte typene det her siktes til er ingen ringere enn Jon Bertelsen, Brenneriets egen master blender, og Norges ukronede riesling-konge, Calle Fegth. Sammen har de utviklet denne nye bitteren som virkelig sparker fra. Den har en medisinal duft av malurt, kvann og ryllik, med streif av balsam og mynte.

Smaken er med urtepreget anslag, etterfulgt av frisk sitrus, urter og fersk mynte. Vedvarende friskhet som går over i kjølende bitterhet. Lang, bitter avslutning.

 Vecturanummer: 147296

Polnummer: 8314102

Kr 369,90

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev