Drikke Alle gode ting er tre

Alle gode ting er tre> tre gode viner til helgen

Fra de stramme, italienske bombene skal vi til noe mye snillere. Vi drar til Australia og en bløt og rundt shiraz fra Mr. Riggs. Druene er hentet fra Mclaren Vale, et område i Sør-Australia som er kjent for sine rike rødviner av shiraz, ofte med et sjokoladepreg og høy alkohol.

Fra første stund kjennes det varme klimaet med et lett syltetøypreg i frukten. Kraftig vin med stor kropp og munnfølelse. Bløt og rund. Breddfull av bjørnebær, blåbær, solbærsyltetøy og et hint av melkesjokolade og fatkrydder. Til grillet kjøtt eller kos foran peisen.

Mr. Riggs The Truant McLaren Vale Shiraz 2014  

Varenr.: 3629401 i Basis (kat. 5)

Pris: Kr. 174,90

Autentico

 

 

 

Château Coufran har vært i polyllene i en menneskealder og er stadig et godt kjøp. Denne merlot-dominerte Bordeauxvinen fra Haut-Medoc er svært vellykket i 2009-årgangen med stor fylde, god konsentrasjon og sødmefull, moden frukt.  Mørke bær, lakris og snev av lær på duft. Bløt og rund vin med smak av moreller, plomme og hint av solbær. Moderat syre, god lengde med en fast finish. Meget god viltvin, spesielt til hjort.

Château Coufran 2009

Varenr.: 3463701 i Basis (kat.5)

Pris: Kr. 269,90

Ekjord

 

 

 

Nord-Rhône med sine kraftige syrah-viner med smak av pepper og bjørnebær anbefales ofte til vilt, men også i sør er det verdt å ta en kikk. Her lages det blandingsviner av syrah, grenache og mourvedre. Guigal er et stort familieforetak som har sitt hovedsete i Nord-Rhône, men kjøper også inn druer fra hele Rhônedalen, blant annet Gigondas som denne vinen kommer fra. Viner fra Gigondas har mange fellestrekk med Châteauneuf-du-Pape, men er gjerne mer rustikke og ikke så kraftige. Guigal Gigondas er grenache-dominert med aroma av rød frukt, lakris, lær og fransk urtekvast (Provence-krydder). Pent fyldig, god konsentrasjon av frukten, smak av tørket frukt, fiken og fat. Middels på tannin. Alkoholen på 14,5  varmer i ettersmak. Allsidig vin, men vil gå spesielt godt til lammestek og gryteretter.

Guigal Gigondas 2012

Varenr. 3203301 i Basis (kat. 5)

Pris: Kr. 255,-

Moestue Grape Selections

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev