Drikke Anerkjent bartender spår boom i sommer

Anerkjent bartender spår boom i sommer > – Servér akevitt-cocktail på neste hagefest

Mange forbinder fremdeles akevitt med jul og salt mat. Men nå finnes det ny akevitt som passer perfekt både til reker og skalldyr, og som ingrediens i fruktige drinker.

 

– Nye, norske akevitter er helt ideelle hvis du ønsker å servere deilige, sommerlige cocktails, sier bartender Anne Maurseth.

 

Vi står foran en etterlengtet sommer med forhåpninger om å kunne hygge oss sammen med kjente og kjære igjen. Ifølge en av Norges mest anerkjente bartendere kommer fruktige og friske akevitt-baserte drinker til å bli servert på svært mange sommerfester i år.

 

Nordmenn vil nyte akevitt i sommervarmen

– Det er et faktum at vi nordmenn ikke alltid er så flinke til å bruke det vi har nærmest. Men det er også et faktum at anerkjente barer både i New York og her hjemme den siste tiden har hatt akevittbaserte coctails på menyen. Nå ser vi at også forbrukerne virkelig er i ferd med å få

øynene opp for akevitt i drinker. De friske og lette sitruspregede nykommerne er absolutt verd å bite seg merke i, sier Maurseth.

 

Selv har den respekterte bartenderen, hvis karriere startet for 14. år siden da hun lærte cocktailkunsten hos Jan Vardøen, i en årrekke viet akevitt stor oppmerksomhet – herunder da hun startet «Pigalle», «Khartoum Contemporary» og nå sist «Andre Til Høyre». Hun har også kreert akevitt-cocktails på utenlandsoppdrag i New York, under Venezia bienallen og på en musikkfestival på Kypros.

 

To akevitter skreddersydd for lette, friske sommercocktails

– Akevittkreatørene Ivan Abrahamsen og Rune Laugen som står bak MEIR Akevitt, er de første som i samarbeid med det beste fruktdestilleriet i Italia har utviklet to akevitter beregnet til bruk i cocktails. «Meir No. 1» er en meget frisk og lett akevitt som ikke gir slipp på tradisjonen samtidig som den er helt ideell å bruke i cocktails. «Meir Pink» er også en veldig kul tilnærming hvor man har valgt grapefrukt, også dét perfekt for friske, lette sommercocktails. Et siste stalltips for sommeren er å erstatte gin med akevitt i klassikeren «GT»

slik at du får en «AT». Jeg unner mange å nyte en avkjølt og vel-smakende «AT» i sommer, sier Maurseth.

 

Passer perfekt til reker og skalldyr

Ivan og Rune har til sammen 25 års erfaring med å utvikle klassiske akevitter og forvalte den norske akevittarven. Men under MEIR-paraplyen har de fornyet det bevarte. Resultatet ble de innovative cocktail-akevittene «Meir No. 1» og «Meir Pink».

 

– Internasjonalt er akevitt den nye gin’en. Utenfor Norges grenser har ledende bartendere og serveringssteder omfavnet akevitt i cocktails en stund, og nå skjer det her hjemme også.

Men du må ikke være ekspert på å blande cocktails for å nyte akevitt i sommer. Ved å kjøle ned den sitruspregede «Meir No. 1» til 8-12 grader, passer den eksempelvis strålende til reker og skalldyr i ren form, sier Abrahamsen.

 

Reduser andelen akevitt i cocktailen

Han kommer også med en klar oppfordring om å redusere andelen akevitt i drinkene dersom de inntas på veldig varme dager. – Vis ansvarlighet i sommer, og vær bevisst på at kroppen trenger ekstra godt med væske når det er varmt. Det å innta brennevin for å sikre væskebalansen er verken heldig eller anbefalt, sier Abrahamsen.

 

Oppskrifter på sommercoctails signert Anne Maurseth

 

 

«BringeMeir»

 4 cl Meir Pink

3 cl grapefrukt ferskpresset

2 cl lime ferskpresset

2 cl bringebær og stjerneanis sirup

2 cl eggehvite

 

Shaker godt sammen, gjerne uten is først - for å virkelig sette skum på drinken.

Helles så over i coupette glass gjennom sil. Toppes forsiktig opp med Balholm Sprudlande Bringebær Limonade. Kan pyntes med tørket grapefrukt eller ferske bringebær.

 

 

 

«High Tea»

2 cl Meir Pink

1 cl Martini Florale(alkofritt)

8 cl hibiskus te

2 cl sitron

1 cl timian og vanilje sirup

Toppes med Balholm Sprudlande Margaret

 

Kan lages i større porsjoner som en punsj. Trekk te, og tilsett alle ingrediensene når teen er avkjølt. Fyll glass med is, hell over punsjen, og topp med Balholm Sprudlande Margaret

 

 

 

«Meir Sweet & Sour»

4 cl Meir No. 1

3 cl pærejuice

2 cl sitron ferskpresset

2 cl lime ferskpresset

2 cl sukkerlake

2 cl eggehvite

En liten håndfull fersk basilikum

 

Ha alt i en shaker, og shake godt. Helles over i rocksglass gjennom en sil, og pynt med fersk basilikum.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev