Drikke Årets vinskue med solide vinnere

Årets vinskue med solide vinnere>

Det var foreningen Norske druedyrkere som for fjerde gang denne helgen hadde invitert sine medlemmer til profesjonell bedømmelse. Det deltok 8 produsenter med 24 viner i konkurransen.

 

Profesjonell jury

Produsentene fikk sine viner bedømt av en meget solid jury. Den besto i år avjuryleder Albert Schamaun, som er ønolog og rådgiver innen vin av yrke. Han hadde med seg Olav Heen,Anne Enggrav varefaglig rådgiver i Vinmonopolet, Monika Wessel tidligere produktsjef i Vinmonopolet og det kjente vinanmelder i Aftenposten, Ingvild Tennfjord.

En mer kompetent jury har vel aldri bedømt norsk produsert vin!

 

Norsk druedyrkere samarbeidet med HANEN, næringsorganisasjon for lokal mat og drikke i Norge, om gjennomføringen av bedømmelsen.

 

 

 

 

Gjenganger ble Årets Vinbonde

Den gjeveste prisen, Årets Vinbonde, gikk i år igjen til Bjørn Bergum fra Slinde gård utenfor Sogndal. Hans ”Solarissa” 2019 gikk helt til topps med høyest poengsum, og høstet hele 17 av 20 mulige poeng. Bjørn Bergum vant også kategorien musserende med ”Sprudle” 2019. Kategorien Rosevin ble vunnet av Audun Hansson med hans ”Edel Vin” 2019

 

Norske Druedyrkere

Nyvalgt leder for foreningen Norske Druedyrkere, Danilo Costamanga som driver Norsk Vin-Lund Vingård i Asker vant kategorien rødvin med sin "Adagio" 2019. Hans viner er tilgjengelige for salg til Horeka.

page1image20713024

 

Resultat Vinskuet 2020 

Årets Vinbonde : Bjørn Bergum
Vinskuet Beste Norske Vin: «Solarissa» 2019 fra  Bjørn Bergum 

 

Norske Druedyrkere

Danilo Costamanga, styreleder i Norske Druedyrkere , mobil 40553774/  danilo.costamagna@norskvin.com

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev