Drikke Arvesølvet Sauternes Finish

Arvesølvet Sauternes Finish>

I serien Arvesølvet single cask finish har Det Norske Brenneri en ekstra godbit til akevittelskeren nå i Vinmonopolets mars-slippet fredag 6. mars.

 

Arvesølvet Sauternes Finish er lagret på de beste fatene fra et grand cru slott i hjertet av Bordeaux-distriktet i Frankrike. Denne akevitten har over 30 måneder på fat, og det lanseres kun 418 nummererte flasker.

 

Master Blender Jon Bertelsen hos Det Norske Brenneri i Grimstad er synlig stolt av sin siste «baby». – Vi har vært så heldige å få fat fra et av de beste slottene i Sauternes.

 

Kjøpekontrakten forbyr meg å fortelle hvilken produsent, men med slike fantastiske fat er det ikke vanskelig å lage god akevitt, sier Bertelsen.

 

Og for de uinnvidde: Sauternes er dessertvinens dronning. Søte svakviner, som får den tiltalende smaken på grunn av at det benyttes druer som høstes etter at de er angrepet av snyltesoppen Botrytis cinerea, også kalt edelråte.

 

De beste Sauternes-viner selges for tusenvis av kroner pr. flaske.

Nå kan du kjenne den deilige aromaen og sødmen i en Arvesølvet akevitt.

 

 

Arvesølvet Sauternes Finish

Denne akevitten har mykt anslag av Sauternes og karve, appelsin, kakebunn, sviske, syrlige drops, bær og rosin. Den har lang avslutning, mild duft av tørket frukt, karve, bær og vanilje, med hint av lakris, mynte og appelsinsjokolade og ravgul.

 

Dette er en klassisk Norsk Aquavit, lagret i over 30 mnd. på Sauternesfat  

Kr  599,-

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev