Drikke Balfour Winery

Balfour Winery > Nyheter fra Kent i sør-England

Balfour er en av Englands ledende vinprodusenter. Husets vinstil er gjenkjennelig for sin rene, friske og presise fruktighet i balanse med mineralitet og den karakteristiske engelske friskheten.

 

I juli lanserte de 2 viner i bestillingsutvalget;   Den lett eikede Balfour Springfield Chardonnay og Balfour Luke's Pinot Noir fra  den fantastiske 2022 årgangen  som forøvrig kommer med nytt design. 

I tillegg finnes Balfour Leslie's Reserve Brut i basisutvalget.

I Bestillingsutvalget finner du også Balfour Skye`s Chardonnay, Balfour Brut Rose 2017, og Balfour Liberty's Bacchus - laget på Englands egen drue: Bacchus.

 

Jordsmonnet er, som i store deler av sør-England, preget av Kimmeridge kalkstein, svært lik den man finner i Champagne og Chablis. Dette er ideelt for vindyrking og spesielt musserende viner; Balfour Brut Rose var den første engelske vinen som vant The International Wine Challenge i 2008, noe som ble startskuddet for en rivende utvikling for engelsk vinproduksjon generelt .

Balfour har siden oppstarten vært opptatt av å lage stille viner preget av moden frukt.

 

Springfield Chardonnay

Vinen har en stilistisk og spennende balanse mellom gammel og ny verden og er en vin med spennende aldringspotensial. Laget av 100 % Chardonnay-druer, alle fra Burgund-kloner som er håndplukket før hver parsell ble gjæret separat i rustfrie ståltanker. Fem måneder i ny fransk og amerikansk eik tilfører elementer av krydder og vanilje uten å overdøve den delikate Kent-Chardonnay karakteren. Vinen lukter av hvit frukt og florale toner. Smaken er frisk med hint av grapefrukt, grønne epler og kanel. Den har lang avslutning med hint av lime og salt. Fargen er lys strågul og den passer til aperitif, skalldyr og fisk, grønne salater og østers.

Pris kr 359,10

 

Luke`s Pinot Noir 2022

Denne vinen kommer fra vinmarker plantet med Burgund-kloner, spesielt utvalgt for å lage engelsk Pinot Noir som er rik, moden og strukturert.

Vinen er laget med lett eik med fornuftig bruk av franske og amerikanske fat for å legge til kompleksitet og dybde Lukten har aroma med preg av røde og mørke bær, litt syltet frukt og grønne urter. Smaken er saftig og lett undermoden stil med preg av røde og mørke bær, innslag av grønne urter. Fargen er dyp blårød. Den passer til fisk, lyst kjøtt og svin. Prøv den til grillet aubergine sopprisotto og grillet lam.

Pris kr 375

 

Balfour Brut Rosé

En musserende rosevin med lukt av roser og nyper, eple og ingefær. Smaken er frisk med hvit frukt, lime og hint av urter og lang avslutning. Fargen er kobber-rosa. Den passer til aperitif, skalldyr og lyst kjøtt. Prøv den gjerne til cæsar salat og oster .

Pris kr 524

 

Balfour Liberty's Bacchus

Denne vinen har en frisk lukt av gress, roseblader og sitrus. Den smaker av friske, grønne epler og klementiner. Fargen er lys strågul og den passer til vegetariske retter, skalldyr og som aperitif. Den passer til asparges, artisjokker, spekemat og orientalske retter.

Pris kr 275

 

Balfour Blanc de Noirs Brut

Dette er en musserende vin med lukt av klementin og lime, med en friske solbær undertone. Den har en fruktig smak av klementin og er rik og kompleks med hint  østers og sitrus. Fargen er lys gyllen. Den passer til aperitif, skalldyr og fisk. Prøv den til retter av and, svinecassoulet og brunet tunfisk.

Pris kr 435

 

Balfour Leslies Reserve Brut

En musserende vin med fokusert luktaroma av grønt eple, sitrus og svale urter, hint av mineraler, blomster og kjeks. Smaken er frisk, lang og saftig, preg av sitrus, eple og urter, innslag av mineraler og kjeks og med kremet brus. Fargen er lys gul med grønnskjær. Den passer til aperitif, skalldyr og vegetar.Prøv den til kanapeer, fish & chips  og retter av lyst kjøtt.

Pris kr 359

 

Balfour Skye's Chardonnay

Detter er en hvitvin med frisk luktaroma av østers, timian og fiken. Smaken er kompleks med sitrus og hint av hvit pepper og pære. Fargen er lys strågul. Den passer til aperitif, skalldyr og fisk.Passer til pannestekt fisk, risotto, grillet kylling og kamskjell.

Pris kr 265

 

 

Fakta om Hush Heath Estate

Hush Heath ble etablert i 2002 og er en 400 mål stor familieeid eiendom i hjertet av "Garden of England", Kent, omkranset av gamle skogsområder, vinplanter, epletrær og og enger.

Hush Heath er kjent for sine musserende viner - Balfour - som er blant de mest ikoniske og eksklusive engelske musserende viner. De musserende vinene produseres med tradisjonell champagnemetode og druesorter som Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev