Nyhet
Drikke biodynamisk, amforalagret Blaufränkisch

biodynamisk, amforalagret Blaufränkisch >

Nå i mars lanseres en helt ny vin i OMA universet i samarbeid med Weingut Heinrich - OMA Blaufrâkisch 2020.  Dette er en biodynamisk, amforalagret Blaufränkisch fra Leithaberg i lettvektsflaske med skrukork. Druene er deklassifisert Blaufränkisch fra Leithaberg DAC i Burgenland, grunnen til deklassifiseringen er hovedsakelig en litt tidligere lansering enn hva DAC Leithaberg tillater, de denne krever 2 års modning i kjeller før tapping.

 

Leithaberg er en usedvanlig flott vinmark, som reiser seg i landskapet, med gode forhold for druene. Flott soleksponering, de høyeste parsellene nyter godt av beskyttende og nedkjølende effekt fra skogen på toppen av høyden. Jordsmonnet er kalkholdig med mye schist og gneiss.

 

Dyrket og vinifisert helt uten tilsetningsstoffer, spontangjæret i stål med påfølgende lagring i 1000 liters amforaer. Tappes uten klaring eller filtrering med kun forsiktig tilsats av sulfitter ved tapping.

Her har OMA vin fått selektere sine favoritter blant amforaene og lage min egen blend ut fra det. Blenden er basert på det lettere, mineralske og delikate utrykket av Leithaberg. Det er også fra de høyereliggende parsellene man har selektert elementer til blenden.

 

Det gir en vin som er relativt lett og transparent i frukten, med bløt tanninstruktur og forfriskende syre kan vinen minne om en pinot noir. Som Leithaberg bør være, er det snakk om en tydelig mineralitet og sammen med syrligheten, kompenserer de for den ellers bløte tanninstrukturen. Aromabildet preges av blomster, lyse og mørke bær med dypereliggende spice. Serveres gjerne med and og annen tam- og villfugl. Ellers til delikate retter med rødt kjøtt, og retter som domineres av sopp.

 

 

OMA Blaufränkisch 2020

Lukten er floral og bærpreget med kirsebær, krydder og svalt urtepreg. Den er mineralsk og frisk. Smaken er fruktig og saftig med avrundede tanniner og med lang, frisk og mineralsk avslutning. Fargen er dype røde purpurtoner. Passer til retter av lyst kjøtt, and , storfe , lam og sau.

Pris kr 270,00

 

Oppskrift på helstekt and finner du her > 

appetitt.no/oppskrifter/hovedretter

 

Du finner mange oppskrifter på retter av and og annet fjærkre i våre oppskrifter under  fjærkre  enten som forrett/smårett eller hovedretter. 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev