Drikke Sigurd og Øyvind gir deg sommerens beste smakskombinasjoner.

Sigurd og Øyvind gir deg sommerens beste smakskombinasjoner.>

Vinmaker Sigurd Wongraven og den anerkjente kokken Øyvind Hjelle er gamle kjente og deler den store lidenskapen for god mat og drikke.

Nylig møttes de for å smake seg frem til sommerlige retter som matcher perfekt til Sigurds rosèvin og sommerfriske Saison-øl. 

 

 

Wongraven Senza Compromesso Piemonte Rosato 2019

Denne vinen fungerer som er rødvin light til sommerens mangfoldige retter. Den er laget på 100% nebbiolo-drue fra utvalgte vinmarker i Barolo.

Årgang 2019 seiler opp som en av de virkelige store årgangene for nebbiolo-druen i dette årtusenet og viser spesielt god lagringsevne.Denne utgaven av Senza Compromesso 2019 har modnet i over ett år i en kjølig vinkjeller i Piemonte.

Dette har gitt vinen en kompleksitet, harmoni og dybde som er helt uvanlig for rosèviner og en matvennlighet som vi vanligvis forbinder med gode rødviner. Vinen passer spesielt godt til en kremet pastarett toppet med pecorino og grillede småtomater. 

Prøv den også til kullgrillet fisk, svinenakke eller kyllinglår med sprøtt skinn. Server gjerne med grillede grønnsaker og salsa romesco.  

 

 Wongraven Saison batch #3

 

 

 

Wongraven Saison batch #3 er et øl for lyse sommerkvelder, grill og lett sommermat. Dette er et tradisjonsrikt belgisk sommerbrygg som på balansert vis kombinerer lettdrikkelighet og kompleksitet.

Wongraven Saison ble lansert i fjor sommer i to mindre partier som raskt forsvant ut av hyllene. Sigurd Wongravens samarbeid med Kjetil Jikiun, medgrunnlegger av Nøgne Ø, fortsetter med Batch#3, men nå har produksjonen blitt flyttet til Norge. Dette gir et kortreist øl og økt tilgjengelighet gjennom hele året. 

 

Sigurd & Øyvind har satt opp et forslag til sommermeny som matcher til vinen og øllet.

 

 - Hvit steinsopp-pizza fra grillen med lardo de Auli, peperochino, revet pecorino eller parmesan og honning. 

 

 

 

- Ricotta pasta con pepe med  romescosaus, pecorino, bechamelsaus med pecorino, ristet pepper og basilikum. 

 

 

- Brandade med tørrfisk, hvitløk, oliven, skoldet paprika, chili, småtomater, persille og ruccola eller spansk kjørvel. 

 

 

 

- På kullgrillen hvit fisk, svinenakke eller kyllinglår med sprøtt skinn, hvitløk, fennikelfrø, sitronsaft, flaksalt, småspicy grilla romescosaus, purra og griilede poteter. 

 

 

Her er  flere forslag til retter og oppskrifter som passer til 

Grillet klippfisk, egg, brandade og tomat > 

appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/fisk-skjell 

Grillet svinenakke med chorizoglace > 

appetitt.no/matmerk/kjott-vilt-og-fjarkre/grillet-

Hvit pizza med skogsopp > 

appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/gronnsaker-og-sopp

Pasta puttanesca >  

appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/fisk-skjell-

 

Wongraven Senza Compromesso Piemonte Rosato 2019

Pris kr 185,90 

Wongraven Saison batch #3

Pris kr 59,90

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev