Drikke Bourbon Barrel Aged Chardonnay

Bourbon Barrel Aged Chardonnay > gamle tradisjoner til et moderne marked.

1000 Stories Bourbon Barrel Aged Chardonnay er den første Chardonnayen i Norge som er lagret på bourbonfat.   Du vil gjenkjenne den typiske, californiske friskheten druen er så kjent for. Lagring på gamle bourbonfat fra Kentucky gir vinen en unik touch av røyk og krydder, rik tekstur og god fylde. Slik bringer vinmakeren gamle tradisjoner til et moderne marked.  

 

1000 Stories Bourbon Barrel Aged Chardonnay passer godt til lyst kjøtt, og spesielt kylling og kalkun. Prøv gjerne kremede kyllingretter som sitron og  honningglasert kylling eller go all American og prøv crispy kyllingburger eller «beer can chicken». Den er også fin til stekt fisk.

 

Fatlagret Chardonnay og hvitmugggost

Denne vinen passer også godt til enkelte hvitmuggoster oster som er myke i  konsistensen.Ostene  lages både på pasteurisert melk og upasteurisert melk, hvor den upasteuriserte melken gir mer smakrike oster. Mild hvitmuggost, som Brie og Camembert, trives bra sammen med en myk vin med smak av bær, som Pinot Noir.

 

 

Men til Brie de Meaux og andre smakrike hvitmuggoster er en fyldig hvitvin et bedre valg, gjerne en fatlagret Chardonnay som her. Faste oster med kraftig smak, som Parmesan og St. Albray, trenger også følge av kraftige hvitviner, som for eksempel lagret Chardonnay.

 

1000 Stories Bourbon Barrel Aged Chardonnay 

Duften har frisk duft av lime, grønne epler og hylleblomst innslag av eksotiske frukter som ananas, litchi og papaya etterfølges av en mild smørduft. Smaken er balansert med god syre og med et lett smørpreget anslag og smak av eksotiske frukter som papaya og mango. Den originale lagringen på bourbonfat gir hint av vanilje,  tørkede krydder og et snev av røyk og med lang og rik ettersmak. Fargen er gylden gulgrønn.

Pris kr 179,90

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev