Nyhet
Drikke Brännland Iscider

Brännland Iscider> til julen oster og desserter

Brännland Iscider, prisvinnende nordisk dessertvin 2021 er lansert  i Norge. En søt isvin fra en unik nordisk vintradisjon med en base av svenske epler og Västerbottnisk vinterkulde, inspirert av legendariske søtvinprodusenter fra Canada, Mosel og Rheingau.

Vinen slippes i butikkkategori 4, som betyr at vinen er tilgjengelig i 183 av totalt 350 Vinmonopolet-butikker i Norge.

 

«Det føles spesielt hyggelig å nå kunne tilby Brännland Iscider til alle vinelskere i Norge, med sin sterke kultur av både lokal og håndverkscider og dessertvin fra Tyskland og Frankrike. Brännland Iscider kombinerer det beste fra to verdener, med et resultat som er slående nordisk i sin smaksprofil. Vi tror og håper at vinen vil bli verdsatt av norske vindrikkere», sier Andreas Sundgren, vinmaker og gründer av Brännland Iscider.

 

Om iscides

Iscider, opprinnelig cidre de glace kommer opprinnelig fra Quebec, Canada og er en søtvin produsert ved gjæring av eplemost med et sukkerinnhold før gjæring på minst 30° brix tilsvarende ca 300 gram sukker per liter. Sukkerkonsentrasjonen må oppnås ved hjelp av naturlig kulde, i Brännland Isciders tilfelle Norrlandsvinteren.

 

Alkoholinnholdet i det ferdige produktet skal være mellom 7 og 13 volumprosent alkohol og mengden restsukker i den ferdige cideren må ikke falle under 130 gr/L.. Ingen tilsetninger av farge, alkohol er tillatt og kaptalisering eller tilsetningen sukker er forbudt i alle deler av produksjonen.

 

Om Brännland Iscider

Brännland Iscider ble grunnlagt i 2011 i Vännäs utenfor Umeå, med visjonen om å skape verdens beste dessertvin. Med et unikt västerbottensk terroir, og viner laget av kun to elementer; Svenske epler og nordlig kulde, Brännland Ice Cider regnes allerede som en av verdens beste isciderprodusenter, og har blitt tildelt flere ganger.

Sist med fem gullmedaljer fra IWSC - International Wine & Spirit Competition. Brännland Isciders viner er også representert i tre-stjerners Michelin-restauranter over hele verden, inkludert The Fat Duck utenfor London, Arzak i San Sebastian og Hotel De Ville Crissier nær Lausanne

 

Brännland Iscider, fruktvin

Lukten har utviklet preg av modne epler, sitrus, svale urter og blomster, litt eplekake og krydder. Smaken er lang, saftig og søt med preg av friske og lagrede epler, sitrus, litt krydder, nøtt og honning. Fargen er middels dyp guloransje. Den passer godt til julens desserter og til ost.

Pris kr 269,00

 

Du kan lese mer her > 

brannlandcider.se/product-overview/iscider

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev