Nyhet
Drikke To legender slår seg sammen

To legender slår seg sammen > og skaper strålende champagne

Champagne Valentin Leflaive Verenzenay Grand Cru Blanc de Noirs Extra Brut er et resultat av et samarbeid mellom to vinområder. To legender slår seg sammen og et nytt vinhus er etablert. Sammen skaper de strålende champagne.

 

Olivier Leflaive har med sine røtter og sin base i Puligny-Montrachet skaffet seg et navn i verdenstoppen når det kommer til hvite burgundere. Et langt vennskap med den anerkjente Champagne-produsenten Erick de Sousa i Avize førte til et mål om sammen å lage en Leflaive Champagne. Samarbeidet bærer Oliviers sønn Valentins navn (født 2007).  Denne champagnen lages på 100 % Chardonnay 1 og kun fra Grand Cru-parseller i Le Mesnil sur Oger.

 

De er håndplukket fra 20 år gamle vinstokker og fra individuelt gjærede parseller. Første gjæring gjøres delvis i ståltank, delvis i brukte eikefat fra Puligny-Montrachet. Deretter annengangsgjæres de  på flaske, fulgt av 42 måneder på bunnfallet i flasken før degorsjering sommer 2020. Vinifiert og oppbrakt i egne krittkjellere i Avize og Oger, Côte de Blancs. HVE-sertifisert (Haute Valeur Environnementale).

 

Champagne Valentin Leflaive Le Mesnil sur Oger Grand Cru Blanc de Blancs Extra Brut 2015

Champagnen har finesse, kompleksitet, presisjon og mineralitet. Den har innslag av sitrus og lime, gjærbakst og hvite blomster på nesen. Den er elegant, stram og frisk med pen mousse. Ung, kremete og delikat stil, erketypisk for området Côte des Blancs. Passer supert som aperitif og til retter av skalldyr og fisk.

Pris kr 575,-.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev