Drikke champagne fra Grand Cru landsbyen Aÿ

champagne fra Grand Cru landsbyen Aÿ>

Champagne Ayala - grunnlagt i 1860 av Edmond de Ayala. Navnet Ayala kommer fra Spania. Ayala holder til i den kjente Grand Cru landsbyen Aÿ, nabo eiendommen til Champagne Bollinger. 31. januar 2005 blir Bollinger lokket av Ayalas eksepsjonelle kvalitet og unike stil og kjøper Ayala.

Ayala har en unik stil, de er annerledes og komplementerende til Bollinger. Champagne Ayala fokuserer på Premier -og Grand Cru druer.

De benytter seg kun av Cuvée (førstepress), de benytter utvidet lagring på bunnfallet og lav dosage (Tilsetning av sukker) for å fremheve kvaliteten. 

 

Ayala Brut Majeur

Champagnen har en flott intensitet på duft som går mot modne epler, nøtter og ristet loff. Kremete mousse, som boblende sitronskum i munnen, smak av modne epler, nøtter, skogsopp og streif av honning til slutt. Begynnende kompleksitet og en energisk syre hele veien.Passer til aperitiff, hummer, krabbe og laks. Til biff carpaccio, hvitt kjøtt, sopp og ost- spesielt  myke blåmuggoster. Desserter basert på røde bær eller mandelterte. Prøv den til pizza med ost og steinsopp. 

 Pris kr 364, 90

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev