Drikke Romjulens Champagnegalopp

Romjulens Champagnegalopp>

Julen er fylt av mye fet og smaksrik tradisjonsmat og det skal den være. Men det kan være godt å ta en pause og spise noe frisk og mindre fett i mellom og kanskje særlig i romjulen. Det går an å ta et champagnekalas og servere forskjellige typer musserende vin gjennom hele måltidet.

Det fine med dette er kunne lage retter som passer både i en buffet eller som små retter servert i glass eller på fat.

Diebolt-Vallois Brut Prestige

Lukten har aroma med preg av sitrus og eple og brøddeig, kjeks, litt svale urter og mineraler. Smaken er litt utviklet med fruktig preg av grønt eple og sitrus, litt kjeks, mineraler og kremet brus. Fargen er lys grønngul. Den passer til aperitif, skalldyr og fisk. 

 Serveringstips: Skollede og friterte mandler og gougeres med comtè eller gruyere.

Pris kr 459,90

Sigurd Wongraven Champagne

Lukt med aroma med fint preg av eple, sitrus, urter og blomst, innslag av kjeks. Smaken er ung, slank og fint kremet med preg av sitrus, eple og urter, innslag av mineraler og kjeks og den har god lengde. Fargen er lys strågul. Passer til aperitif, skalldyr og fisk. 

 Serveringstips: Løyrom, hjerteblinis, revet kokt eggehvite, revet kokt eggeplomme, rødløk, crème fraiche eller smetana, gressløk, lime og sitron.

Pris kr 389,90

 

Abelé 1757 Champagne Brut

 Lukter av modne gule epler, brioche. Hint av kardemomme, kanel og allehånde. Smaken er frisk, ren, kremet konsistens med hint av akasiehonning, mandler og gul frukt.Fargen er gyllen gul. Passer til aperitif, skalldyr og fisk. 

 Serveringstips: Østers Bordeuse og Fine de Claire, bringebærvinaigrette og lime. Pris kr 499,90

 

Drappier Clarevallis

Lukter av røde frukter som solbær. Smaken er frisk og tørr med høy mineralitet og god syre i avslutningen. Fargen er lys strågul. Passer til aperitif, skalldyr og lyst kjøtt.  Serveringstips: Purert grønn ertesuppe på kyllingkraft og med en klikk vispet kremfløte

Pris kr 439,90

 

  

Exton Park Blanc de Noirs

Engelsk musserende er, som champagne, et flott følge til rakfisk. Rakfisken er rik på umami og det samme er viner som har ligget lenge på bunnfall. De får et høyere umami-innhold og en rikere munnfølelse. Prøv Exton Park Blancs de Noir som har flott balanse mellom syre og sødme, noe som passer rakfisken godt og til annen fisk .

Serveringstips: Fennikelgravet laks, skivede sukkersaltede cornichonger og syltet rødløk og egg royal. Brillat-Savarin med fiken, valnøtter, hasselnøtter og reddiker. Pris kr 379,90

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev