Beaune`s eldste vinhus med fortsatt drift, feirer 300 år i 2020 og de eneste som fortsatt vinifiserer og tapper i egen kjeller i Beaune, en kort spasertur fra Hospice de Beaune. Alle egne vinmarker er sertifisert økologiske eller i konvertering til HVE og driftes i stor grad under Biodynamiske prinsipper. Det samme gjelder vinifikasjonen.
Fermentering på brukte fat og modning på blanding av nye og brukte fat avhengig av årgang og cuvee. Alle fat 228 ltr.
(Alle korker er «en detect» som garanterer fri for TCA).
I februar 2020 re-lanserte vi en spesialcuvee av Champy Bourgogne Chardonnay 2015. Denne tappingen er for å feire Champy sin 300-års jubileum og er en de-klassifisert Pernand-Vergelesses, en kommunevin fra Corton åsen hvor jordsmonnet er preget av Marley-limestone.
Druene er håndplukket og fermentert (ink full malo) på brukte burgund-fat. Modning på brukte og nye (25%) fat i 10 mnd.
En rik burgundvin med lys gyllen farge, nese av sitron, lime, hvite blomster og hint av smørblomst og loff.
Vinen har et stramt anslag av sitrus, med hvit frukt og mineraler i form av våt stein. En rik vin med høy syre og veldig lang finish. Godt egnet til sjømat, gjerne smaksrike retter som hummer og krabbe, eller retter med smørsaus.
Kr 224,90
