Drikke Cider fra Storflor Nordre

Cider fra Storflor Nordre>

Sidergården ligger midt i Stjørdalen omkranset av grønne sider med yrende fugl -og dyreliv. Oppe i denne fruktbare floraen, vokser og trives de beste eplene og bærene. På gården Storflor Nordre foredler Einar og May disse gode råvarene til førsteklasses sider, vin, mjød, saft og brus bare en liten avstikker fra Trondheim Lufthavn Værnes.

 

Storflor Nordre har drevet allsidig gård og skogsdrift med ulike brukere siden 1557. Men nå har det blitt en «sidergård» der de lager eplecider og fruktviner fra egen frukt- og bærhage. Med så mange spennende epler og bærsorter fra Norden,  Canada og Amerika får man et fruktig og spennende resultat.

 

 

May Anita og Einar

Det er May Anita Larsen og Einar Kjelbergnes som steller og passer på at epletrærne har det godt. Dette gjør de i samarbeid med biene sine som de har et varmt og nært forhold til og som er så viktig for pollineringen.

 

Dette stedet har det mest utenkelige klima for epledyrking men her vokser eplene seg gode og saftige. Skal man oppnå det må sortene være blant de aller beste.

 

 

Epletrærne trives godt i trøndersola med eget vanningsanlegg som forsyner dem med vann fra Stjørdalselva – en av Norges beste lakselver. Dette gir den beste smaken og aromaen, som til sammen blir til en helt unik, Trøndersk Cider. Det er det helt naturlig at paret satser på å få trøndersk eplecider dit den hører hjemme, helt på toppen.

 

 

Prisvinnende godsaker

«Det føles utrolig godt når mange års hardt arbeid blir rangert blant «Norges Beste» av fagfolk, og vi vinner klassene for Fruktvin og Mjød» sier May og foreslår også en vin laget av svartsurbær. Dette er en smaksterk vin med en anelse sherrypreg som avslutning og passer godt til ost, spesielt blåmuggoster. Prøv den til Gangstad Nidelvel Blå som ble kåret til verdens beste i World Cheese Awards 2023 i Trondheim i slutten av oktober.

 

 

Mjødung fra egne bier

Mjødung 13 % vol er laget av honning fra deres egen bigård. Den er tilsatt urter og bær for å få frem særpreg på mjødet. Den er fin, lys gyllengul og klar farge. Smaken har lett skogsaroma som går over til kraftigere honningpreg og floralitet. Smaken defineres av skog, blomster, godteri, rødkløver og blomstereng. Den er godt balansert med fin sødme og syre, alkoholen er godt integrert og sitter lenge.

 

Som nevnt er den er produsert av honning fra egne bier som samler nektar av gårdens blomsterenger, rød og hvitkløver, epleblomster, hylleblomster, bringebær og aronia. Nyt den sammen med gode venner og  også som en søte avslutning på et måltid og til ost.

 

Har du enda ikke smakt deres prisvinnere?

 

Informasjon og kilde  > sidergarden.no

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev