Pinot noir er en kjent vindruefamilie av høy kvalitet og blir benyttet til fremstilling av en rekke av verdens mest berømte viner, som burgunder og champagne.
Det er mange som vil si den er verdens beste og de gode vinene av Pinot Noir er leskende i munnen med høy friskhet og en rekke nyanserte og delikate aromaer.
Det er tydelige aromaer som kan minne om blomster, bringebær og krydder.
Vinen kan snerpe ganske kraftig mens andre er mykere i munnen.
Enkelt forklart smaker pinot noir av røde bær, som rips og bringebær.
Ofte vil den også ha en duft av jord, eller noe som minner om skogbunn.
Som ung har Pinot Noir en utpreget bæraktig karakter som bringebær, kirsebær og jordbær.
En moden Pinot Noir, er smaksbilde annerledes. Kirsebær går over til plomme og sviskesmak.
Det dufter råttent løv, kaffe, fuktig skogbunn og animalsk av vinen.
Pinot noir-vinene er friske og matvennlige.
De passer til fransk entrecôte og andebryst, italiensk salami, norsk torsk og kinesisk peking-and og til retter med hvit fisk, kylling og lyst kjøtt.

OMA Pinot Noir 2021
Vinen har en floral lukt med dempet kryddertone og fruktig sødme av søte og friske røde bær med streif av steinfrukt. Smaken er saftig og den har frisk syre og bløte tannine og lang ettersmak med fin tørrhet og syrlighet. Fargen er lys rubinrød.
Passer til retter av lyst kjøtt, småvilt og grønnsaker
Kr 390,00
Her finner du oppskrift på entrecote, løk og kryddersmør >
appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/kjott