Drikke DEN BESTE BARTENDEREN ER PÅ PIER 42

DEN BESTE BARTENDEREN ER PÅ PIER 42>

Den 28. april ble den norske versjonen av bartender-konkurransen World Class avgjort på Handelskammeret i Bergen. Den som vant var bartender Magnus Thorseth fra cocktailbaren Pier 42 i Oslo. Han overbeviste juryen med en whisky highball, inspirert av norsk landbruk, som bl.a. inneholder kjernemelk, plommevann og vaniljetinktur. Den internasjonale finalen avholdes i juli og skal for første gang være helt digital.

 

I årets versjon av World Class dreide konkurransen seg om å lage en highball-cocktail på Johnnie Walker Black Label, i tillegg til å signalisere nostalgi eller historisk arv. Vinneren Magnus Thorseth hadde latt seg inspirere av norsk melkeproduksjon, japansk highball- tradisjon og Johnnie Walkers røtter. kjernemelk, plommevann og vanilje blandet med Johnnie Walker Black Label overrasket juryen og gikk helt til seier.

 

Gjennom drinkens navn, The whey of the farmer, klarte han å få frem en tydelig historie.

Magnus Thorseth er oppvokst i Namsos, like ved Trondheim. Helt siden 2019 har han stått bak bardisken på hotellbaren Pier 42 på Amerikalinjen i Oslo. Før det har han blant annet vært med på å starte Michelin-restauranten Fagn i Trondheim.

 

Å være bartender for meg handler om å teste, teste, teste, teste. Jeg jobber alltid tett med kjøkkenet der jeg får masse smaksinspirasjon fra kokkene. I det siste har jeg kun fokusert på kullsyreholdige drinker, og jeg har bygget en egen kullsyremaskin hjemme. Kjøkkenet mitt ser faktisk ut som en liten brusfabrikk. Nå forbereder jeg meg til finalen og ser frem til og få nye inntrykk og erfaringer, uansett av hvordan det går, sier Magnus Thorseth.

 

World Class er en av verdens fremste og mest prestisjefulle konkurranser innen bartending. I tillegg til at deltakerne skal blande cocktails i henhold til spesielle rammer og med elementer fra historiefortelling samt kunnskap og smakstester. Den norske juryen besto av tidligere vinnere Malin Stavsøien og Therese Storebø Østervold og Kristian Breivik fra Diageo.

 

Det skal bli så spennende å være med i den internasjonale finalen i år. Jeg tror at den har mer fokus en noensinne på storytelling, kreativitet og konseptuell tankegang nå som konkurransen gjennomføres digitalt. Det føles veldig kult ettersom at bartenderyrket handler om underholdning og sosiale ferdigheter, sier Charlotte Halzius, Diageo Brand Ambassador Sweden & Norway.

 

Juryens begrunnelse:

«Nivået var skyhøyt i år, og det var vanskelig å velge ut én vinner men vi var enstemmig på topp tre. Magnus er en kjempedyktig bartender som også tidligere har gjort det veldig bra i konkurranser, og denne gangen var han overall best. Han har en vinnende personlighet og karisma, noe som er en stor fordel i World Class. Samtidig har han en utrolig stødig teknikk og en nydelig forståelse på smak, noe som gjør han til en veldig god kandidat som jeg tror kan gjøre det veldig bra i den globale finalen ».

 

 

 

The whey of the farmer

40 ml Johnnie Walker Black Label

105 ml kjernemelk og plomme brus

Bland og hell over er i et highball glass med is

Klem litt sitronzest over

 

Kjernemelk-soda

45 ml sur kjernemelk

60 ml plomme vann

½ ts vaniljetinktur

3,4gr hvitt sukker

Bland og karbonat til 2,5 bar med hjemmelaget co2 rigg

 

Sur kjernemelk

200 ml kjernemelk

2 g  eplesyre

Bland, la sitte i 10 minutter og sil gjennom osteklede

 

Plomme vann

500 ml vann

350 g frossen, norske plommer i biter

La sitte over natten og sil gjennom osteklede


Vaniljetinktur

½ av en vaniljestang

60 ml nøytral 60% sprit

Lag vakuum

Oppbevares i ultralydbad i 15 minutter på 40° C.

La det sitte over natten og sil gjennom osteklede

 

Kjernemelk

750ml kremfløte

Pisk fløten til den blir til smør

Separer smør og kjernemelk ved å sile gjennom en klut

750 ml kremfløte vil gi ca. 350 ml kjernemelk og 400 ml smør 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev