Drikke Hellstrøm Sommer

Hellstrøm Sommer > den nye ginen

AKEVITT & COCKTAILS

Om du ikke allerede har falt pladask for en ny generasjon med akevitt, kommer disse cocktailene garantert til å omvende deg!

Interessen for nordisk og tradisjonsrikt brennevin har eksplodert blant verdens bartendere de siste årene, og kommer som en naturlig konsekvens av det nynordiske kjøkkens utbredelse over hele verden. Men som følge av akevittens lange og tradisjonsrike historie som nasjonalbrennevin i Skandinavia ble den lenge ikke sett på som noen naturlig cocktail-ingrediens her hjemme – tvert imot ble nok akevitt heller oppfattet som et rimelig uspennende og traust brennevin.

Nå har imidlertid pendelen svingt, og særlig blank akevitt blomstrer i barmiljøene også i Norge. Vi ser en fornyet interesse for lokale ingredienser og tradisjonelle drikkevarer, og akevitt omfavnes nå av en ny generasjon nysgjerrige norske bartendere som noe av det hotteste man kan eksperimentere med.

Dagens cocktailmiksere har med andre ord ikke bare gjenoppdaget sin egen drikkekulturelle arv og satt mer fokus på lokal forankring i råvarene de bruker, men også oppdaget akevittens unike kvaliteter, både i seg selv og som cocktailingrediens.

 

FILIP ÅBOM & GRAND HOTEL

Filip Åbom kommer opprinnelig fra Sverige, og har jobbet i restaurantbransjen siden han var 15 år gammel. Han startet sin barkarriere i 2002, og har siden jobbet en rekke ulike steder før han ble barsjef på Grand Hotel i 2011.

Grand Hotels nye lobbybar Othilia åpnet i 2015. Her er man velkommen fra 12 til 12 hver dag, og på fredags- og lørdagskvelder forvandles den til en av Oslos beste cocktailbarer.

 

 

Enchanted Evening Daiquiri

6 cl Hellstrøm Sommer

3 cl ferskpresset limejuice

2 cl ferskpresset eplejuice

2 cl enkel sirup 2:1

frisk dill

 

Enkel sirup 2:1  (sukkerlake) 

Hell 1 del vann i en kasserolle og kok opp. Tilsett 2 deler sukker, rør rundt og la det småkoke på svak varme til alt sukkeret er oppløst og du har en blank væske.

 

Mint-To-Be Midsummer Mojito

4 cl Hellstrøm Sommer

2,5 cl ferskpresset limejus

1,5 cl enkel sirup 2:1

5 persilleblader

5 mynteblader

Fever Tree Premium eller annet usøtet sodavann

 

Rist, dobbeltsil og hell i et glass med isbiter. Garnityr: Ferske persilleblader

Glass  Highball

 

Aquavit Fizz

5 cl Hellstrøm Sommer

3 cl ferskpresset sitronjuice

2 cl ristet fennikelfrøsirup

2 cl eggehviter

Fever Tree Premium Indian Tonic Water eller annen usøtet tonic

 

Rist godt og dobbeltsil. Hell i et glass med isbiter og topp med sodavann til slutt.

Garnityr  ristede fennikelfrø

Glass  Highball 

Ristet fennikelfrøsirup Rist 1 kopp fennikelfrø i en tørr stekepanne på middels varme i 1-2 minutter. Kok opp 3 kopper vann i en kjele, og tilsett 6 kopper sukker og de ristede fennikelfrøene. La det småkoke til alt sukkeret er oppløst, og la sirupen stå i 2-4 timer. Sil til slutt av og kast frøene.

 

Bagatelle

3 cl Hellstrøm Sommer

3 cl Cocchi Rosa Americano

0,5 cl Kimerud Raspberry Elixir, kan erstattes med hjemmelaget bringebærsirup eller annen bringebærsirup med lavt sukkerinnhold

 

Rør og hell i et glass med én stor isbit.

Garnityr sitronzest

Glass  Old Fashioned

 

Hellstrøm Aquavit & Tonic

4 cl Hellstrøm Sommer

10 cl Fever Tree Premium Indian Tonic Water eller annen usøtet tonic

 

Hell akevitten i et glass med isbiter og topp med tonic.

Garnityr  en sitronskive, agurkskive eller dill og havsalt

Glass  Highball

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev