Nyhet
Drikke Den ultimate høstvinen

Den ultimate høstvinen> Norges første Côtes du Rhône-Villages på boks

Den sørfranske klassikeren La Vieille Ferme har fått et nytt familiemedlem – som briljerer med både sjarmen til sin veletablerte fetter og den ypperlige kvaliteten til vinområdet den kommer fra.

 

 

La Vieille Ferme har vært en budsjettfavoritt hos vinelskere og på restauranter over hele verden i over 40 år, og nå har vi i samarbeid med Perrin-familien lansert en vin i samme serie med enda høyere kvalitet – på Bag-in-Box! Her er den velkjente hanen og høna byttet ut med gåsemor og tre gåsekyllinger, og til tross for format og pris er La Vieille Ferme Côtes du Rhône-Villages BiB 2019 en vin med både eleganse og struktur, produsert på ærlig og tradisjonelt vis.

 

 

SØR-RHÔNE I ET NØTTESKALL

Den berømte vinfamilien Perrin står bak noen av Sør-Rhônes aller beste viner, men vier like mye omtanke til deres nye kartongvariant som til sine toppviner, både i vinmarkene og i kjelleren.

 

 

Kun en femtedel av Côtes du Rhônes vinmarker får æren av å legge til ordet «Villages» etter «Côtes du Rhône». Disse vinmarkene har bedre beliggenhet med skrinnere og mer interessant jordsmonn, noe som gir lavere avkastning, druer med høyere kvalitet og dermed en mer kompleks, egenartet og konsentrert vin. La Vieille Ferme Côtes du Rhône-Villages har dermed en klart høyere kvalitet enn en «vanlig» Côtes du Rhône, og er en ypperlig representant for det regionen kan frembringe av kvalitetsviner.

 

 

I likhet med sin fetter stråler også denne La Vieille Ferme-varianten med sin rene og friske fruktkvalitet, men med enda mer muskler og lengre utholdenhet. Syrah-andelen i vinen gir den et flott krydderpreg, samtidig som den har en saftighet og friskhet man kanskje ikke alltid forbinder med viner fra Sør-Rhône. I tillegg er vinen proppfull av moden og sødmefull frukt med en strålende konsentrasjon som gjør at den tar kraftig og smaksrik mat på strak arm.

 

 

EN REAL ALLROUNDVIN

Alt dette gjør La Vieille Ferme Côtes du Rhône-Villages til den perfekte vin nå som høsten og vinteren står for tur, og det gjerne ender noe viltkjøtt eller annen kraftkost på tallerkenen. Dette er en real allroundvin som passer til alt av rike retter med rødt kjøtt, det være seg storfe, lam eller storvilt – men den fungerer også helt storveis til lysere kjøtt som svin, kalv og kylling, samt til pasta og pølser, gryteretter, tapas og grillet fisk. Eller hva med å ta en titt på etiketten og servere helstekt gås?

 

Moroa stopper heller ikke med matfatet – La Vieille Ferme Côtes du Rhône-Villages BiB er også en deilig vin å drikke uten mat, for eksempel på en kjølig høstkveld foran peisen.

 

 

La Vieille Ferme Côtes du Rhône-Villages har en dyp, ung og klar mørkerød farge med blåskjær, og en intens, aromatisk og kompleks duft av mørke kirsebær, modne røde bær, pepper og rosmarin.

 

 

Dette er en fersk, elegant og livlig vin med en myk, rund og fyldig munnfølelse med lette tanniner og god konsentrasjon, og en innbydende og saftig smak av sødmefulle bjørnebær, blå plommer, lakris, sorte oliven og garrigues som munner ut i en lang, forfriskende og balansert avslutning.

 

La Vieille Ferme Côtes du Rhône-Villages BiB 2019 er tilgjengelig i bestillingsutvalget til en pris på 545 kroner for en treliter.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev