Nyhet
Drikke Det beste fra Italia samlet i én flaske!

Det beste fra Italia samlet i én flaske!>

Da Italicus ble lansert i 2016, tok likøren bartender-verdenen med storm. På rekordtid fikk den kultstatus. Nå blir den mer og mer populær i Norge også.

 

– Italicus feirer Italias skjønnhet, kunst og historie i flytende form, sier mannen bak likøren, Giuseppe Gallo. Han er en av verdens mest respekterte mixologer, og vant tittelen Best International Brand Ambassador under Tales of the Cocktail 2014.

 

Favoritten til de kongelige og adelige

Italicus rosolio di bergamotto har løftet en av Italias mest kjente historiske aperitivos, Rosolio, frem fra glemselen.

 

Gjennom mange århundre ble det laget og drukket Rosolio i Italia. Ordet består av to latinske ord – ros og olus – som betyr morgendugg. Rosolio ble laget av det som ble høstet om morgenen. De lokale variasjonene var store: I Toskana ble den ofte laget av einerbær, i Piemonte foretrakk man roser.

 

Rosolio var favoritt-aperitivoen til datidens high-society, og nøt stor popularitet blant kongelige og andre adelige. Etter hvert spilte vin en stadig viktigere rolle, og Rosolio gikk inn i en tornerosesøvn som varte fram til Giuseppe Gallo igjen blåste liv i den gamle storheten.

 

Fra parfyme til likør

Hovedingrediensen i Italicus rosolio di bergamotto er, som navnet antyder, Bergamott – en sitrusfrukt som dyrkes i Italia. Fra skallet presses det en eterisk olje med sitrusaktig duft og en lett bitter smak. Bergamott er svært populær i parfymeindustrien, og benyttes i hundrevis av parfymer. Med Italicus introduserte Giuseppe Gallo frukten i drikkevarer.

 

Italicus inneholder også cedro, en annen og noe ukjent sitrusfrukt som minner om sitron. Kamille, lavendel, gule roser og urten søterot er andre ingredienser fra nord til sør i Italia. Resultatet er en likør med et lett krydret preg, sitrus, hint av bitterhet og et snev av honning.

 

Italicus har samlet de beste italienske smakene på én enkelt flaske. Det er derfor ingen overdrivelse å karakterisere den som en ekte italiensk super-premium aperitivo, unik på smak og med en utrolig historie.

 

Utmerkelser på rekke og rad

Etter lanseringen av Italicus rosolio di bergamotto i 2016, tok det ikke lang tid før utmerkelsene kom på rekke og rad.

 

Allerede året etter ble den kåret til «Best New Spirit of the year» under Tales of the cocktail og «Most Innovative Cocktail Ingredient» under European Bar Awards 2017. To år senere motto Italicus blant annet gull i Bartender’s Brand Awards, i tillegg til en rekke andre utmerkelser.

 

Bartendere over hele verden har omfavnet Italicus etter lanseringen. Også i Norge øker populariteten i takt med cocktailens renessanse.

Den smaker utmerket alene, lett avkjølt eller med en isbit. Men den unike likøren er også en fremragende ingrediens i en rekke drinker og cocktailer. Her noen forslag:

 

Italicus Spritz

1 del Italicus rosolio di bergamotto

2 deler prosecco eller champagne

 

Server i et spritz-glass med isbiter og pynt med tre grønne oliven.

 

Italicus Cup

1 del Italicus rosolio di bergamotto

2 deler tonic eller grapefrukttonic

 

Server i et tumbler-glass med isbiter og pynt med tre grønne oliven eller en skive grapefrukt.

 

Negroni Bianco

1 del Italicus rosolio di bergamotto

1 del London Dry Gin

1 del tørr vermouth

 

Server i et tumbler-glass med isbiter og pynt med tre grønne oliven.

 

Sgroppino

2 deler Italicus rosolio di bergamotto

2 deler prosecco

1 skje sitronsorbet

 

Server i et avkjølt cocktailglass og pynt med sitrus-zest.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev