Drikke Drikke til kalkun

Drikke til kalkun>

Kalkunkjøtt er magert og lyst med en mild, fin smak. Den trenger derfor ingen kraftig vin som følge. Kalkunkjøttet er så nøytralt i seg selv at det er tilbehøret som avgjør hva slags vin man bør bruke. Jeg har tatt utgangspunkt i kalkun med stuffing og fløtesaus. Både røde og hvite viner passer.

 

 

Chanin St Rita Hills Pinot Noir 2019

Varenr. 11039301 i basis – Kr. 319,90

USA, California. 100 % pinot noir. Helt nydelig pinot-duft. Parfymert, knuste røde bær, hint av vanilje, tobakk og krydder. Rund munnfølelse, fin fruktkonsentrasjon og intensitet. Innsmigrende sødmeull rødbærsfrukt, smak av rørt jordbær, markjordbær, villbringebær,  harmonisk eikepreg som tilfører noe ekstra. Streif av urter i finish. 89 poeng

 

Bernhard Huber Malterdinger Weisswein 2018

Varenr. 11201701 i bestillingsutvalget – Kr 369,

Tyskland, Baden. 60% weissburgunder (pinot blanc), 40% chardonnay. Trenger litt lufting før den begynner den å gi. Sitrus, norske vinterepler, hint av vanilje og smør, en skvis med lime og ristet kastanje. Fin fylde, litt fet, men ikke stor i munnen. En limeaktig syre stråler fra start og danner en stram ryggrad. Bygges på med smak av gule og grønne epler, sitrus, sitrondrops, snev av smeltet smør og et streif av vanilje. Fin fedme som balanserer syren. Ettersmaken er full av smak med en distinkt salt karakter.  91 poeng

 

 

I GLASSET iglasset.no

Heidi Jaksland Kvernmo

Heidi Jaksland Kvernmo er vinskribent og har jobbet med vin i 25 år. Hun startet sin vinkarriere i Vinmonopolet og jobbet der i 10 år før hun startet I Glasset der hun er frilans vinskribent og har ulike vinrelaterte aktiviteter. I tillegg driver hun gård med gås, vaktel, bier og storfeproduksjon på Geitastranda utenfor Trondheim.

Heidi har Diploma in Wines and Spirits fra Wine & Spirit Education Trust (WSET), er sertifisert Fine and Rare Wine Specialist fra Austrian Wine Academy og har også vært innom Master of Wine-studiet i fire år. 

 

Bloggen iglasset.no har eksistert siden 2008. Her er det vintips, omtaler av nyhets- og spesialslippene hos Vinmonopolet og artikler om smått og stort fra vinens verden. Aller best liker Heidi å skrive små epistler om gode vinopplevelser som passer inn i slagordet: «Livet er litt som et glass med vin. Det kan være tomt, det kan være halvfullt eller det kan renne over».

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev