Drikke Eksklusiv nyhet fra Brad Pitts vingård

Eksklusiv nyhet fra Brad Pitts vingård> Nå får du ekte fransk livsnytelse på kartong!

STUDIO by Miraval er en egenartet, laid-back og rødbærsfruktig rosévin med en saltmineralsk touch – perfekt til hedonister og andre med en forkjærlighet for å leve i nuet.

 

 

 

Med et glass av denne vinen i hånden er det uansett hvor du måtte befinne deg i virkeligheten lett å drømme seg bort til en solfylt dag ved den franske rivieraen, døsende i skyggen av et oliventre, hvor den eneste lyden du kan høre er milde bølgeskulp fra det asurblå havet foran deg…

 

 

 

Holywood møter Provence

Det er slett ikke rart at Brad Pitt og Angelina Jolie falt pladask for både regionen Provence og Château Miraval. Slottet ligger på en nesten utenomjordisk vakker eiendom med vinmarker omkranset av pinjeskog, beliggende helt for seg selv i en stor dal i Correns – samtidig som det ikke er langt herfra til den franske rivieraen.

 

Mens sistnevnte gjerne assosieres med glamour og fest, handler Provence minst like mye om det enkle og gode liv.

 

 

 

 

Og det er nettopp disse to elementene som nå forenes i eiendommens nylansering – STUDIO by Miraval BiB – et lite stykke Hollywood blendet med essensen av Provence.

 

Flaskevarianten av samme vin ble lansert for snart to år siden, og siden den gang har vi i Moestue Grape Selections jobbet iherdig for å få lansere den på kartong, ettersom vi umiddelbart så det store potensialet og det udekkede behovet på det norske markedet.

 

Og til slutt sa altså eierne ja til å lansere det som blir Norges – og kanskje verdens  aller første premiumrosé på Bag-in-Box!

 

Vinens eksklusive og sofistikerte preg understøttes av det minimalistiske, enkle og stilrene designet på boksen. Og selv om dette nye formatet får verdenspremiere i Norge, er eierne så imponert over det norskutviklede konseptet og designet at de også ønsker å lansere kartongen i andre markeder.

 

Det er for øvrig nøyaktig samme vin i kartongen som på flasken, så her kan du virkelig gjøre et godt kjøp – kartongprisen på 548 kroner innebærer en «flaskepris» på 137 kroner, mens flaskevarianten koster 189,90 kroner. Du sparer med andre ord over 211 kroner på å velge kartongen!

 

I studio med Miraval 

Navnet på vinen er ingen tilfeldighet, og setter søkelyset på Château Miravals musikalske fortid. Brad Pitt og Angelina Jolie var nemlig ikke de første kjendisene som oppdaget den storslåtte eiendommen.

 

I 1977 fikk den daværende eieren, jazzmusikeren Jacques Loussier, et studio bygget på eiendommen, hvor artister som Pink Floyd, The Cure, Muse, AC/DC, Wham, Sting, Cranberries, Rammstein og Chris Rea har spilt inn musikk.

 

De dro hit på grunn av den unike lydkvaliteten, men også som følge av inspirasjonen dette stedet gir – som Brad og Angelina er fast bestemt på å bevare. Og musikkstudioet ligger fortsatt der, like over vinkjelleren hvor STUDIO by Miraval nå gjæres  til musikk, i sementegg.

 

Her i filmstjernene, musikerne og kunstnernes land ligger altså alt til rette for at kreativiteten kan blomstre – og det var nettopp noe av det eierne ønsket å fange essensen av og formidle gjennom STUDIO by Miraval.

 

 

 

 

Umiddelbar og tilgjengelig

Druene kommer fra vinmarker omringet av pinjer og oliventrær beliggende helt nede ved den franske rivieraen, i et område som strekker seg fra munningen av elven Rhône til Monacos grenser.

 

Her gir sjøsprøyten fra Middelhavet og den høye luftfuktigheten et ekstra «salt» jordsmonn, og i samspill med de lokale druene – anført av den ikoniske kystdruen tibouren – oppstår en vin med en helt unik stil og en florlett, saltaktig og maritim karakter.

 

 

 

STUDIO by Miraval har like høy kvalitet som «førstevinen» Château Miraval, men med et litt annet uttrykk – STUDIO er en mer umiddelbar og tilgjengelig rosévin med et lett saltaktig preg, som kan nippes til på stranda, i hagen og der man ellers måtte nyte livet.

 

 

Velsmakende med og uten mat 

STUDIO by Miraval BiB 2020 har en vakker, forførende og funklende lys lakserosa farge og en klar, elegant og aromatisk duft av frisk aprikos, bringebær, fersken, sitron og hvite vårblomster med steinmineralske toner.

 

Vinen har videre en rund, kremete og livlig munnfølelse og en saftig, delikat og leskende smak av modne jordbær, rips, nektariner, appelsinzest og krydderurter som munner ut i en lang, forfriskende og saltmineralsk avslutning.

 

Dette er vinen som utgjør prikken over i-en i et allerede deilig øyeblikk, om du sitter i solveggen på terrassen, slanger deg med en piknikkurv i skyggen av et tre eller befinner deg på en duvende båt ankret opp i en bukt.

 

Og selv om du uten problemer kan nippe til denne vinen uten mat, er den minst like velsmakende sammen med det meste du kan tenke deg å ha på tallerkenen nå som det etter hvert går mot lysere og varmere tider.

 

Den er blant annet herlig til smårettene på hagefesten, en lang søndagsbrunsj, middelhavsmat som moussaka, paella, bouillabaisse og lettere pastaretter, samt sommerlige retter som for eksempel ovnsbakt kylling med provencalske urter, grillet laks med blomkålpuré eller en frisk kongekrabbesalat med asparges.

STUDIO by Miraval BiB 2020 lanseres i bestillingsutvalget på Vinmonopolet fredag 5. mars, og har en utsalgspris på 548 kroner.

 

 

I tillegg fås den altså på flaske til 189,90 kroner.

 

 

 

 

Chateau Miraval 2020

«Flaggskipet» ved Château Miraval er vinen ved samme navn, som kommer fra vinmarkene som omkranser selve slottet.

 

Vinen har en lys lakserosa farge, og en transparent, floral og delikat duft av friske jordbær, solmoden fersken, syrlige lyse bringebær, limezest og steinmineralske toner med et streif av mandler og peppermynte.

 

Château Miraval 2020 er en florlett, ren og klar rosévin med en sjarmerende friskhet, en rund, kjølig og silkemyk munnfølelse og en elegant, kompleks og fyldig smak av saftige villbringebær, sødmefulle markjordbær, syrlige rips, ferske nyper, moden rosa grapefrukt, kalkmineraler, roseblader og grønne middelhavsurter som strekker seg ut i en lang, leskende og krydret avslutning med et hint av røyk.

 

Vinen er perfekt til sommermat som for eksempel en salat med kylling og chèvre, caprese, moules frites og saltimbocca, samt når man vil slå på stortromma og for eksempel servere steinsopprisotto med vaktelbryst eller ovnsbakt piggvar med sesongens grønnsaker.

 

Vinen er også strålende til krydret mat, for eksempel fra det indiske kjøkken – eller til et stort fat med fransk spekeskinke, eventuelt helt uten mat i hvilken som helst anledning som påkaller et glass lyserosa vin.

 

Château Miraval 2020 er tilgjengelig i kategori 6 i basisutvalget på Vinmonopolet til en pris på 223 kroner.

 

 

 

 

Visste du at...

Rosévinsalget i Norge øker hvert eneste år, og det er særlig franske roséviner som er i sterk vekst bare fra 2019 til 2020 økte salget av franske rosa dråper med 44 prosent!

 

Hele 90 prosent av all vin som lages i Provence er rosa, hvilket innebærer at regionen står for 42 prosent av Frankrikes totale rosévinsproduksjon og 6 prosent av all rosévinen som lages i hele verden.

 

Provence var den første romerske provinsen utenfor Italia, og det er nettopp romertiden navnet på regionen kommer fra romerne kalte den nemlig for Provincia Nostra («vår provins»)

 

Den svært lokale druen tibouren brukes utelukkende til rosévinsproduksjon, og var tidligere den mest ettertraktede druetypen i vinmarkene rundt Saint-Tropez.

 

Quentin Tarantino valgte musikk fra et av albumene til tidligere Miraval-eier Jacques Loussier som hovedtema for filmmusikken til Inglourious Basterds fra 2009 – hvor en av hovedrollene spilles av nettopp… Brad Pitt!

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev