Drikke En hvit og en rød til helgen...

En hvit og en rød til helgen...>

Vaglio Malbec 2017 

Dominio del Plata er vineriet til en av Argentinas mest kjente vinmakere, Susana Balbo. Vineriet ligger nydelig til i Agrelo, Lujan de Cuyo i Mendoza, med de spektakulære Anders-fjellene ruvende i bakgrunnen.

 

Her lages vinene med det største hensyn til klima og miljø, alltid med terroir i fokus. Winemaker José Lovaglio Balbo er Susanas sønn, som er spådd en lovende karriere av presse som Tim Atkin MW og Decanter, og Vaglio er hans prosjekt.

 

Druene er dyrket i vinmarker som ligger 1100 meter over havet med Andes-fjellene i bakgrunnen. Håndhøstede druer som videre er spontanfermentert med 40% hele klaser, som gir eleganse og florale noter i vinen.

 

Gjæring ved max 28° C og skånsom punch down. 40% av vinen er lagret på annengangs brukte franske fat i 8 måneder.

 

Denne vinen har en dyp, mørkerød farge, kompleks nese av solbær, bjørnebær og krydder og en fyldig og rik munnfølelse med fløyelsaktige tanniner.

 

Frisk syre og smak av mørke skogsbær og krydder. Lang og konsentrert lengde med flott kompleksitet. En fantastisk kjøttvin til okse, svin og vilt som hjort.

 

Passer også svært godt til hamburger, grillmat og krydret mat som tapas.

Pris kr 189,90 

 

  

 

 

 

Vento Mareiro Albariño 2018 

Vento Mareiro er en liten familiebodega som holder til i Val do Salnés, i hjertet av Spanias beste hvitvinsområde Rias Baixas i Galicia.

 

Klimaet er kjølig og maritimt, og jordsmonnet består av granitt og sand og gir mineralske viner med flott konsentrasjon og lengde. Bodegaen ble grunnlagt av Roque Durán, og vinene lages i samarbeid med Vinotage sin dyktige, kvinnelige vinmaker Sofia Vilanova.

 

Hennes mål er å lage bløte, intense og balansert mineralske Albariño- viner.

Druene kommer fra Meaño, som er et underområde i Val do Salnés, hvor jordsmonnet er preget av granitt og noe sand. Herfra kommer konsentrerte viner med integrert syre.

 

Vinplantene er 20-45 år gamle, og er dyrket i tradisjonelle pergolaer. Druene høstes for hånd, før de skånsomt presses og fermenteres ved lav temperatur 16 C.

 

Videre lagres vinen på det fine bunnfallet, sammen med bunnfall fra andre viner for økt fylde og konsentrasjon. Kun lagring på ståltank før tapping.

 

Vinen er lys strågul på farge, har en aromatisk nese av fersken, sitrus og steinfrukt. Elegante florale noter og tydelig mineralitet En fyldig og rund hvitvin med frisk syre og lang lengde. Smak av grønne epler og sitrus. Balansert finish.

 

Den passer til skalldyr som kamskjell, reker, kreps og krabbe og fiskeretter med torsk, kveite, laks og steinbit. Passer også utmerket til kylling, asiatisk, buffet og som terrassevin.

Pris kr 181 kr.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev