Nå er asparges-sesongen i gang og her er en forsmak på noen viner som passer til. Husk at de hvite har en mer mineralsk preg enn de grønne
så her er en tørr riesling på sin plass. Gjerne fra Tyskland eller Østerrike. De har noe av det samme jordsmonnspreget samtidig som de har friskhet og syre nok til å takle den ofte tilhørende hollandaisesausen. Her er to varianter som matcher godt.
Kühling-Gillot Qvinterra Riesling Trocken 2021
Lukten har en fruktig aroma preget av blomster, sitrus og urter og medinnslag av mineraler. Smaken er ung, frisk og slank med preg av sitrus, urter, eple og mineraler. Vinen har god lengde. Fargen er middels dyp strågul. Vinen passer godt til skalldyr, lyst kjøtt og fisk men også godt til asparges.
Pris kr 157,90
Trimbach Sélection de Vieilles Vignes Riesling 2018
Lukten er mineralsk med preg av fersken og sitrus. Smaken er konsentrert med mineralske toner og lang avslutning. Fargen er gyllengul. Vinen passer til skalldyr og fisk, som aperitif og til asparges
Pris kr 329,90
Her finner du oppskriften på svinenakke med tyske asparges >
appetitt.no/oppskrifter/grillretter