Nyhet
Drikke Endelig alkoholfri vin til sanne vinelskere

Endelig alkoholfri vin til sanne vinelskere>

 

Det har aldri vært enklere å si ja takk til vin – og nei takk til alkohol. Med lanseringen av Miris Blend, et nytt norsk vinmerke utviklet av Sommelier Miriam Linnea Rølland, mirisblend.no kommer endelig et alkoholfritt alternativ som smaker som vin, ifølge Norges største vinjournalister. 

 

 

 

− Jeg har smakt meg gjennom tusenvis av viner i løpet av min sommelierutdanning, men da jeg selv begynte å kutte ned på alkohol, oppdaget jeg et stort tomrom i markedet: Vinelskere har knapt noe av kvalitet å velge i, forteller Miriam.

 

Løsningen ble å skape det hun selv savnet. Hele fjoråret reiste hun rundt i Europa for å intervjue og utvikle viner med potensielle vinprodusenter. Samtidig fullførte hun INDØK- masteroppgaven sin på NTNU, som omhandlet trender i vinindustrien, deriblant alkoholfri vin. Dette ga henne et sterkt nettverk, som hun har benyttet for å kunne lykkes med lanseringen.

 

-Dessverre tar de færreste produsentene alkoholfri vin seriøst. Det er vanlig å bruke veldig billig druemateriale, fjerne alkoholen ved høye temperaturer og tilsette mye sukker for å gjøre opp for lite naturlig smak. Etter 45 intervju, klarte jeg heldigvis klarte jeg å finne tre familieprodusenter som deler samme visjon og kvalitetsstandard som meg selv.

 

 

Hvordan skiller Miris Blend seg ut?

 

Hvis man er villig til å bruke tid og penger, kan man faktisk framstille veldig komplekse alkoholfrie viner. Miriam har tatt bevisste grep helt fra vinmark til flasking, for å sikre akkurat dette. I vinmarken dyrker hun økologisk, og begrenser druevolum for å øke druenes konsentrasjon. Vinene lagres på eikefat eller ståltank i 9 til 20 måneder før alkoholen fjernes. Når hun fjerner alkoholen, bruker hun det som er kåret til Tysklands beste anlegg – Dette for å sikre at temperaturene aldri går over 35 grader, slik at vinene ikke mister viktige aromaer. Sist, men ikke minst, bruker hun patentert teknologi for aromagjenvinning.

-Aromagjenvinning er en ny teknologi som sikrer et like sterkt aromaspektrum i alkoholfrie viner, som de med alkohol. Når alkoholen fjernes klarer vakuumdestillasjonsanlegget å fange opp alt som går tapt av aromaer, slik at vi kan reintegrere dem i vinen. Teknologien er kostbar og brukes derfor lite, men jeg er sikker på at mye av min suksess ligger i bruken av dette.

 

 

I tillegg har Miriam alltid hatt et fokus på lave sukkernivå. Dette er hun bevisst både med tanke på helse, men også fordi hun ønsker at vinene skal fungere i kombinasjon med mat.

 

Miris Blend skiller seg ikke bare ut på grunn av kvalitet, men også vinens utseende:

- Norge har en nokså unik drikkekultur, samtidig som janteloven står sterkt. Hvis vi ønsker å unngå alkohol, vil vi helst at få skal registrere eller kommentere det. Derfor er Miris Blend sine flasker designet med tanke på akkurat dette – De skal minne om eksklusive vinhus, slik at vi kan føle oss inkludert i det sosiale fellesskapet

 

 

Miriam sine Anbefalinger

 

Hvitvin fra Miris Blend – Édition Premier Blanc

⭐️ Kåret som Norges beste alkoholfri hvitvin av Aperitif.no

⭐️ Tatt inn av Michelin i Trondheim & Stavanger

⭐️ Merete Bø sin favoritt i kolleksjonen

 

Denne hvitvinen, fra en herlig familieprodusent i Phalz i Tyskland, er vinøs og gastronomisk som få. Den nyeste årgangen består av Riesling, Pinot Blanc og Muscat. Vinene gjennomgår skallkontakt i syv timer for å tilføre fylde. Dette er en alkoholfri vin som kan lure selv den trente gane. Passer perfekt til sjømat, fisk, asiatisk og chevre. Syrlig, floral og fruktig, med oljete munnfølelse. Smakene varer lenge i munnen. 

 

Veil. pris: 249 NOK

 

Rødvin fra Miris Blend – Cabernet Sauvignon

⭐️ Kåret som Norges beste alkoholfri rødvin av Aperitif.no

⭐️ Ulf Dalheim (Vinpuls) sin favoritt i kolleksjonen

 

Denne rødvinen er laget i Ungarn, ved den berømte Balatonsjøen, kjent for sitt vulkanske og mineralske jordsmonn. 50% av vinen lagres på franske eikefat i over ett år, som tilfører aromaer av lær og vanilje til vinen. Vinen er laget utelukkende på Cabernet Sauvignon, men smaker mye mer som en Pinot Noir i stilen – Når man fjerner alkoholen fra Cabernet Sauvignon, fjerner man også mye av fylden som man assosierer med denne druen. Derfor anbefaler jeg vinen til de som liker friske og lette rødviner, med noter av røde bær og lær. Passer utmerket til harde oster, kjøttgrytter og kylling.

 

Veil. pris: 225 NOK

 

 

Musserende rosé fra Miris Blend – Édition Premier Rosé

 

⭐️ Tatt inn på Michelin og restauranter i Oslo, Trondheim, Stavanger og Bergen

 

Jeg er fullstendig forelsket i den nye årgangen av denne vinen. Nå består den utelukkende av St. Laurent og Pinot Noir, som masserer lenge med drueskallet, og derav får en dyp rosafarge. Aromaer som grønn pære, sitrus og røde bær spiller på lag, og smakene varer lenge i munnen. Ypperlig sommervin, eller aperitiff i selskap. Fruktkonsentrasjonen gjør den også passende til retter med et element av sødme, som honningglasert laks eller andebryst med appelsinmarmelade.

 

Veil. pris: 249 NOK

 

Musserende hvit fra Miris Blend – Blanc The Blancs

 

⭐️ Tatt inn på Michelin og restauranter i Oslo, Trondheim, Stavanger og Bergen

 

Denne musserende hvitvinen er laget på lokale druer fra Rheinessen i Tyskland. Jeg bruker en gjærkultur som utvikler smaker av brioche, kjeks og bakst, slik at den kan være et alternativ til Champagne. Vinen er syrlig & fruktig, med intense kremete bobler, og passer perfekt som Aperitiff.

 

Veil. pris: 225 NOK

 

Musserende hvit fra Miris Blend – Blanc Aromatique

⭐️ Splitter ny i kolleksjonen!

Dette er et nytt prosjekt, som jeg kun har produsert et fåtall flasker av. Laget utelukkende på Cabernet Blanc, som er en drue spesielt godt tilpasset til økologisk produksjon. Vinen er veldig aromatisk ( fruktig),  og kan minne litt om en Sauvignon Blanc i stilen. En utrolig morsom musserende, med veldig lavt sukkernivå, som passer til sjømat, lyst kjøtt og salater.

 

Veil. pris: 249 NOK

 

Miris Blend er tilgjengelig på en rekke restauranter og vinbarer i Norge, og utvalget vokser uke for uke, med Wulff & Co som nasjonal grossist. Snart skal hun inn på dagligvare i en rekke av Norges storbyer. Til privatmarkedet kan vinene bestilles på mirisblend.no, levert med Postnord. Til de som ønsker å prøve hele porteføljen, med en personlig hilsen fra Miriam, anbefales Oppdagelsespakken.

 

 

Om grunnleggeren, Miriam

 

Miriam elsker vin, lidenskapelig – historien, kjemien og produksjonen bak, terroiret, øyeblikkene, gledene, nyansene, kombinasjonene og fellesskapet. Hun elsker det så mye at hun gjerne vil nyte det oftere, uten å bekymre seg for helsa eller om det er passende -  Til lunsj på en mandag, eller før en kjøretur.

 

Helse har alltid vært viktig for henne, og alkohol og helse går dessverre ikke hånd i hånd. De andre alkoholfrie alternativene som finnes, har rett og slett ikke den opplevelsen hun forventer.

Miriam startet Miris Blend for å kunne dele sin glede for vin med absolutt alle, også de som ønsker å drikke mindre alkohol. Hennes mål er å skape bedre alternativer, både for når det skal feires, og når du rett og slett har lyst på noe bedre i glasset, slik som til lunsj på en mandag.

 

- Det er på tide at alkoholfri vin blir tatt på alvor. Jeg håper jeg kan tilby deg vinopplevelser du ikke vil glemme.

 

Miriam (25) har bodd seks år i utlandet, og flyttet først hjem til Norge i januar, for å følge drømmen om å skape et bredere utvalg av alkoholfrie kvalitetsviner. Med Australia, England, Portugal som base, har hun reist rundt i Europa, Asia og Afrika, og lært av vinprodusenter verden rundt. Ved siden av Sommelier og INDØK-studiene, har hun holdt vinsmakingskurs og produsert alkoholfrie alternativer til vinbarer i Portugal.

 

-Det føles som jeg har levd 40 år på 25 år. Jeg er utrolig takknemlig for det sterke nettverket av produsenter og mentorer reisene min har gitt meg. Jeg har en 10 års visjon for Miris Blend, så her er det bare å følge med, formidler Miriam begeistret!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev