Nyhet
Drikke Fontanafredda lanserer sin første 3L Bag In Box på det norske markedet

Fontanafredda lanserer sin første 3L Bag In Box på det norske markedet>

Som alle gode ting er Fontanafredda et produkt av en kjærlighetshistorie, mellom den første kongen av Italia, Vittorio Emanuele II, og Rosa Vercellana.

Nå lanserer de sin første 3L Bag in Box - på det norske markedet. Vinen er laget av Barbera og druenes konge, Nebbiolo, i et format som forener luksus med hverdagslig praktikalitet.

 

Fontanafredda er en anerkjent vinprodusent fra hjertet av Piemonte. Fontanafredda var opprinnelig det kongelige jaktslottet til Kong Victor Emmanuele av Sardinia, som senere ble det samlede Italias første konge. Vinhuset har vært en bastion for kvalitetsvin siden kongen kjøpte sin første vinmark i Barolo i 1866. Kjent for sine prestisjefylte røde viner, tar de nå et betydelig skritt inn i fremtiden med lanseringen av sin første vin i 3L Bag in Box (BIB) format.

 

Dette markerer en ny æra for Fontanafredda, som kombinerer tradisjon med innovasjon for å møte den norske forbrukerens behov. Denne lanseringen er spesielt bemerkelsesverdig i Norge, hvor over 50% av all rødvin selges i BIB-format. Fontanafredda anerkjenner viktigheten av å tilby kvalitetsvin i dette praktiske og miljøvennlige formatet, spesielt gitt den økende etterspørselen blant norske forbrukere.

 

Hva gjør denne BIB fra Fontanafredda unik?

Historisk design: Inspirert av Fontanafreddas ikoniske vinserie, prydes BIB-en av et unikt stripedesign som reflekterer den historiske bakgrunnen til eiendommen, en gang eid av Kong V.E II.

Kvalitet møter praktisk: Ved å tilby sin anerkjente vin i BIB-format, kombinerer Fontanafredda praktisk håndtering og lagring med sin kjente vinproduksjonskvalitet.

 

Fontanafredda er en av de første i Langhe-regionen som konverterer alle sine egne vingårder til økologisk landbruk (f.o.m. årgang 2018). For Fontanafredda er naturvennlig landbruk en livsstil som innebærer å sette seg inn i plantens livssyklus og verdsette den som et levende vesen, så vel som å eliminere bruken av alle unødvendige kjemikalier. Produktet er miljøsertifisert og vegansk.

I denne blandingen av Barbera og Nebbiolo oppdager vi den autentiske karakteren til Piemonte. Aromaen er rik og fruktig av mørke skogsbær og kirsebær, akkompagnert av delikate toner av mørk sjokolade og krydder. Nebbiolo-druen bidrar til å gi vinen en ekstra dimensjon av kompleksitet og nyanse.

Den presenterer en rik og fruktig aroma, akkompagnert av delikate toner av eik. Nebbiolo-druen bidrar til å gi vinen en ekstra dimensjon av kompleksitet og nyanse, og gjør hver vinopplevelse til en anledning til å nyte det beste av Piemonte.

 

Lansert i Bestillingsutvalget (BU), har denne BIB-en allerede begynt å motta lokale listeføringer, og viser stor etterspørsel og positiv mottakelse i markedet. Denne vinen forener "Kongen av italienske druer", Nebbiolo, med den karakteristiske Barbera. Denne BIB-en representerer på mange måter en hverdagslig luksus. Med 17% Nebbiolo og 83% Barbera er det en hyllest til Nebbiolos historiske betydning og anerkjente omdømme blant kjennere verden over.

 

Med sin rike historie og en lidenskap for innovasjon, fortsetter Fontanafredda å sette standarden for italienske viner verden over.

 

 

Fontanafredda Piemonte Barbera Nebbiolo

Vinen har en duft av røde frukter, litt urter og friske toner. Den har god munnfølelse og er balansert med elegant finish. Den passer til pizza, pasta, kjøttretter og bare som et glass.

Pris kr 519,90

 

Du finner oppskrift på pizza med tomat, parmesan og pinjekjerner her > 

appetitt.no/oppskrifter/bake/bakst-m-uten-gjaer-surdeig-og-mordeig/pizza

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev