Drikke akevitt til cocktails og drinker

akevitt til cocktails og drinker> Masterblender mikser akevitt

Masterblender Ivan Abrahamsen har sammen med sitt team hos Arcus utviklet den perfekte akevitten til cocktails. Nå kan du imponere dine venner med en akevittdrink ved neste anledning.

Akevitt, Norges nasjonalbrennevin, har tradisjonelt blitt servert ublandet til mat eller øl. Samtidig oppdager stadig flere, både i Norge og internasjonalt, at akevittens egenskaper passer utmerket i cocktails. Derfor har Arcus utviklet Lysholm No52, en ulagret akevitt som er spesielt komponert for å fungere godt i cocktails og drinker.Dette er faktisk den største innovasjonen innenfor akevittkategorien i vår tid, forteller Master blender Ivan Abrahamsen.

Han håper det nye produktet etter hvert vil bli et fast inventar i barer og i de tusen hjem.

Lysholm No52 er en frisk og kompleks akevitt, med en sitruspreget duft og smak. Den er laget med 11 forskjellige botaniske elementer, inkludert karve fra Inderøy, stjerneanis, koriander, pomerans og ingefær.

Sistnevnte er ikke så vanlig å bruke i akevitt, men gir Lysholm No52 det ordentlige friske og lette sitruspreget som passer utmerket når man blander cocktails. Sammenlignet med andre akevitter er denne sterkere krydret, og ikke avrundet slik de fatmodnede variantene er. 

Uten fatmodningen får akevitten verken avrunding, sødme eller vaniljepreg. Vi har valgt å gi akevitten en kraftigere karakter for at den skal trenge gjennom alle de andre ingrediensene i cocktailen, forklarer Master blender Ivan Abrahamsen.

Lysholm No52 er en hyllest til Jørgen B. Lysholm, Norges store innovatør innen brennevinsfaget. Jørgen B. Lysholm har vært en stor inspirasjonskilde for Arcus’ produktutviklere mens de har komponert resepten til den nye akevitten. Resepten var nummer 52 i rekken av varianter som ble utviklet før teamet fant den rette smaken, derav navnet No52.

Jørgen B. Lysholm er en av de virkelige pionerene innenfor brennevinsfaget i Norge, Jørgen B. Lysholm, reiste som ung mann til Berlin for å studere kjemi.

Der fikk han ny innsikt i brennevinsfremstillingens finesser, som han tok med seg tilbake til Norge i 1820, hvor han startet sitt eget brenner i og skapte grunnlaget for det norsk akevitt står for i dag.

 

Aqua Tonic

1 del Lysholm No52

2 deler tonic

Sitron eller agurk

 

Fyll et longdrinkglass med is. Hell i Lysholm No52 og fyll opp med tonic.

Gni en sitron- eller agurkskive rundt kanten på glasset og legg denne i glasset. Rør og server.

 

 

Lysholm No52

Lansering på bestillingsutvalget 8. januar 2016

Varenummer: 3644501

Pris: kr 349,90

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev