Drikke Fra akevitt til desinfeksjonsmiddel

Fra akevitt til desinfeksjonsmiddel >

 K. G. Puntervold AS i Grimstad har på rekordtid kastet seg rundt for å kunne produsere desinfeksjonsmiddel til sykehus og dagligvare i Norge.

 

- Etter mange henvendelser og et enormt behov, har vi de siste dagene jobbet døgnet rundt for å få alle ingredienser og offentlige godkjennelser på plass. I løpet av helgen produserte vi over 25 000 enheter, til lokalmarkedet og deler av Norgesgruppen, sier daglig leder Fabian Widmer.

 

 

 

- Vi er eid av Det Norske Brenneri, og våre mest kjente produkter er Arvesølvet akevitt og Harahorn gin. Nå vil vi gjerne ta i et tak i den vanskelige situasjonen landet vårt står i og starter med å dele ut desinfeksjonsmiddel gratis til den lokale helsetjenesten, og sykehus, så langt opplaget rekker. 

 Vi er svært glade for avtalen med Norgesgruppen, som gjør at vi har unngått permitteringer på fabrikken i Grimstad. Faktisk har vi leid inn ekstra bemanning, forteller Widmer. 

Vi tapper på flasker fra 50 ml til 1 liter, og vi har kalt produktet «Norsk Håndsprit». 

 

 

 

-Vi håper at vi snart også får tak i enda flere flasker å tappe på. Det er skrikende mangel i hele Europa på ulike råvarer, men vi har vært heldige så langt. Har noen tips eller sitter på et lager med runde småflasker fra 50 milliliter opp til en halvliter, er det bare å ta kontakt med K.G. Puntervold i Grimstad, sier Widmer.

 

Såpe og vann er viktig, men også håndsprit for å desinfisere. Nå håper vi bare at vårt lille bidrag vil kunne være med å begrense spredningen av Corona-viruset, avslutter Widmer

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev