Drikke fra nesten glemte vinmarker i Spania..

fra nesten glemte vinmarker i Spania..>

Península Vinicultores er en spansk vinvirksomhet som lager og markedsfører vin. Deres verdier er at viner skal være autentiske, bærekraftige og konkurransedyktige. Selve firmaet ligger i Madrid men de tar vare på vinmarker og vingårder i hele Nord-Spania og produserer viner som er spesifikke for hver eiendom.

 

Hver vingård fokuserer på de druetyper og viner som er best velegnet i sin region og som representerer mest autentiske og bærekraftige viner. Deres prosjekt Vinos de Montaña gjør nytte av gamle, nesten glemte vinmarker primært i Sierre de Gredos, gjør de økonomisk bærekraftige for dyrkerne og unngår at de blir forlatt.

 

Península Vinicultores tar hele prosessen på alvor og jobber iherdig for å levere det beste fra vinmarken til glasset.

 

Vinos de Montaña er et prosjekt som fokuserer på viner fra høyliggende vinmarker i Sierra de Gredos og andre gamle område i Sistema Central fjellkjedet som krysser Spania på tvers fra øst til vest. Hovedsaklig er det gamle Garnacha vinstokker på granitt som lager delikate og ferske viner som viser karakter av sine enkelte vinmarker og kommuner.

 

Teamet bak Península er unikt på mange måter, erfarne vinprodusenter, en Master of Wine og andre med lang erfaring fra vinbransjen. Teamet er virkelig globalt og flerkulturelt. Etter å ha bodd, jobbet med, laget og solgt vin rundt om i verden i flere tiår, samler de kunnskap om og respekt for terroir og tradisjon.

 

 

 

Península Vino de Montaña

Vino de Montaña er en "field blend", hovedsaklig basert på Garnacha, Piñuela og Rufete, fra gamle høytliggende (650 - 750 moh), granittholdige vinmarker i Sierras de Gata og Gredos, en fjellkjede som deler den Iberiske Halvøy inn i sin nordlige og sørlige del. Druene er alle håndplukket på samme dag, uavhengig av høyde over havet og druetype. Resultatet er en ærlig og delikat men likevel kompleks "fjellvin" med høy syre.

Den har rubinrød farge og er meget aromatisk med duft av roseblader, bringebær, kirsebær og røde plommer. Smaken har  tillegg snev av lakris, urter og pepper. Delikat, frisk og sjarmerende vin som minner om elegante Pinot Noir.

Passer til pasta og pizza og retter av storfe og svin.

Pris kr 169,90

 

 

 

Península Vino Atlántico

Txakoli eller chacolí er en veldig tørr hvitvin, ofte lett perlende, med høy syre og moderat alkohol som produseres i Baskerland i Spania. Denne Txacoli har høy fruktintensitet og konsentrasjon og er atypisk ved at den ikke perler.  Península Vino Atlántico kommer fra vinmarken Saratsu på 7 hektar, som ligger i en bratt (20%), sydvendt åsside med leirholdig jordsmonn. Klimaet er maritimt. Vinen er også atypisk en "tradisjonell" Txacoli fordi den er laget på Hondarrabi Zerratia og ikke Hondarrabi Zuri. H. Zerratia er en interessant drue som gir lav avkastning, har mindre bær og større aromatisk kompleksitet enn H. Zuri.

Vinen er lysegul på farge med duft av sitrus nektarin, ananas og østers. Den smaker av syrlige frukter, ananas. Den har hint av sjøvann kombinert med noter av blomster og urter og med lang og forfriskende avslutning.

Passer som aperitif, til retter av lyst kjøtt, skalldyr og svin. Pris kr 229,90

 

 

Península Skin Contact

En oransjevin som lages med en lang skallmaserasjon av hvite druer. Vinen er laget fra en enkelt parsell med økologisk dyrket Albariño, vinmarken ligger i Cuenca. Klimaet er tørt og kontinentalt, og vinmarken ligger 700 - 800 moh. Dette er ideelle forhold for Albariño druen som da kan utvikle høy aromatisk intensitet tidlig i modningsfasen.

Den har en ravgul farge med kompleks aroma, som utvikler seg i glasset, av steinfrukt, appelsinskall, ingefær og tørket aprikos. Vinen har høy friskhet men samtidig kompleksitet av skallmaserasjon med et tanningrep på slutten. Veldig lang og forfriskende ettersmak.

Passer til fisk, lyst kjøtt, skalldyr, sushi og svin.

Pris kr 219,90

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev