-Dette er en knallhard konkurranse, denne juryen gir ikke ved dørene, sier Country Manager Holger Gramstad i Arcus.
Arcus inviterte seks bartendere, noen av Nordens aller fremste, for å lage gin i verdensklasse.
Det arbeidet tok over ett år, men har vist seg å være verdt tiden.
-Vi testet et hav av botaniske elementer, og har endt opp med ting som juryen neppe har smakt i en gin i før, sier Gramstad.
For eksempel er søl, en tang som kun vokser noen få steder langs kysten vår, i Skagerrak Nordic Dry Gin.
Hylleblomst, med den gode duften, og busken tindved som ofte vokser i havkanten, er også med.
-Bartenderne møter publikum hver dag, og vet hva de ønsker. De ga seg ikke før de var sikre på å ha laget en gin som de mest kravstore gjestene ville ønske å bestille igjen.
Jeg synes til tider synd på vår utviklingsavdeling i Arcus som måtte tilbake med nye tanker gang på gang, men resultatet imponerte juryen, sier Gramstad,
Skagerrak Nordic Dry Gin er en nykommer, med et 60-talls restauranter og barer langs sørslandskysten har nå satt den på sine drink-kart.
Skagerrak Nordic Dry Gin er allerede til salgs i over 500 butikker i Danmark, og i Norge kan den bestilles på Vinmonopolet.
Skagerrak Nordic Dry Gin vant gull i kategoriene ”Contemporary” og ”Premium” i konkurransen The Gin Masters som arrangeres hvert år av det verdensledende bransjemagasinet The Spirit Business.

Skagerrak Gin
Tydelig preg av einebær og sitrus med innslag av blomster og nordiske bær. Elegant kompleksitet.
Pris kr 449,-.

Nordic Fall
2 deler Skagerrak Nordic Dry Gin
4 deler ufiltrert eplejuice
4 deler vann med kullsyre
Garner med en epleskiver
Nordic Dry Martini
4 deler Skagerrak Nordic Dry Gin
1 del Vermuth
grønne oliven som garnityr

Peach Spritz
3 cl Skagerrak Gin
3 cl Lillet Blanc
1 ss ferskenessens
saft fra en halv grapefrukt
8 cl god tonic

Skagerak Collins
5 cl Skagerrak Gin
3 cl sitronjuice
2 cl konsentrert hylleblomssaft
1 cl kamomillete
Topp med soda