Drikke Gin + Whisky = Ki No Bi Edition K

Gin + Whisky = Ki No Bi Edition K>

Merk deg datoen fra 14. mars lanserer Vinmonopolet  et begrenset opplag med KI NO BI Edition K. Den japanske ginen er modnet på bourbon-fat fra det skotske gårdsbrenneriet Kilchoman Distillery!

 

 

Kyoto Distillery – Japans første destilleri som utelukkende lager gin – ble grunnlagt i 2014 av Noriko Kakuda Croll, David Croll og Marcin Miller. De tre hadde lang erfaring fra brennevinsbransjen med spesialisering innen gin og whisky.

 

Etter å ha testet ut og destillert over 100 ulike ingredienser, ble KI NO BI Kyoto Dry Gin lansert i 2016. Ginen ble raskt en stor suksess som i dag nytes verden over. Ikke minst er den å finne på mange norske barer over hele landet.

 

Skikkelig håndarbeid

Kilchoman Distillery på sin side er et klassisk gårdsbrenneri som driver skikkelig håndarbeid i liten skala på Islay. Destilleriet dyrker blant annet sitt eget byggkorn og malter selv det som trengs til sine single malts.

 

KI NO BI Edition K er modnet på amerikanske eikefat som Kilchoman tidligere har benyttet til sine whiskyer.

 

Hele prosessen er nøye overvåket av destilleriets dyktige fagfolk for å sikre at innflytelsen av røyk og torv er i perfekt harmoni med den originale, botaniske blenden.

 

Lages på risbrennevin

De fleste giner som produseres i dag, har kornbrennevin som utgangspunkt. KI NO BI Kyoto Dry Gin er derimot laget på risbrennevin. Og vannet som benyttes, hentes fra kilden til det berømte sake-distriktet Fushimi.

 

KI NO BI er definert inn i seks elementer: Base, sitrus, krydder, urter, te samt fruktig og floral. Hvert element destilleres for seg, og består av til sammen 11 ingredienser.

 

I selve basen finner vi selvsagt einerbær, irisrot og japansk sypress. Disse ingrediensene utgjør den viktigste smaksstrukturen i ginen.

 

Sitrus, ingefær og grønn te

Sitrus, nærmere bestemt yuzu og sitron, står også sentralt. Når man destillerer yuzu, får man kraftige sitrusnoter, mens sitronskallet gir mer søtlige og florale noter.

 

Ingefær er en selvsagt ingrediens i en japansk gin. Den sørger for en litt skarp, saftig munnfølelse, og tilfører enda et lag kompleksitet. Sansho-pepper gir en orientalsk, krydret aroma – spesielt i avslutningen. Kompleksiteten øker ytterligere ved å bruke bladene fra pepperplanten.

 

For å skape harmoni i ginen, bruker Kyoto Distillery den grønne teen Gyokuro. Og for å få frem fruktige og florale noter, tilsettes bambus og rød perilla.

Nyheten KI NO BI Edition K er tappet med en alkoholstyrke på 46 prosent, og koster 999,- kroner.

 

Hvis du vil ha en unik smaksopplevelse, bør du være tidlig ute det er kun 120 flasker blir tilgjengelig på Vinmonopolet fra 14. mars!

Visste du forresten at KI NO BI betyr «Årstidenes skjønnhet» på japansk?

 

Signaturdrinker med KI NO BI Edition K

Det botaniske utrykket til KI NO BI er perfekt balansert med røyknotene fra bourbonfatene til Kilchoman Distillery.

Hvorfor ikke prøve en martini med røykpreg, en negroni eller en highball med ginger ale?

 

Test ut disse drinkene med KI NO BI Edition K:

 

K & Ginger

4 cl KI NO BI Edition K

8 cl ginger ale

4 cl soda

Ingefærskiver

Isbiter

 

 

Bygg alle ingrediensene i et tumbler-glass med is og rør forsiktig. Pynt med ingefærskiver og server!

 

K’groni

4 cl KI NO BI Edition K

2 cl Campari

2 cl

2 cl Antica Formula Vermouth

1 stor isbit

 

 

Rør alle ingrediensene sammen med isbiten og sil over i et rocksglass.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev