Drikke Glade vinnere av Norges beste eplemost, eplesider og fruktvin 2018

Glade vinnere av Norges beste eplemost, eplesider og fruktvin 2018>

Årets konkurranse fyller 10 år og hvilken suksess har ikke konkurransen blitt med rekorddeltakelse med 40 produsenter som stilte med over 130 produkter.  Juryen ble ledet av Espen Blåfjelldal og hadde solid deltakelse fra næringen.  Hele 11 fylker var representert  i konkurransen med Hordaland og Telemark med 10 og 7 produsenter hver. 

Konkurransen er et samarbeid mellom HANEN og Norsk eplefest as hvor Norsk restaurantskole er en viktig samarbeidspartner.

 

 

Norsk Eplefest er stolt over det vi har oppnådd med konkurransen som startet på markedsdagen på Gvarv for 10 år siden i 2009. Etter 10 år ser vi at dyktige og kvalitetsbevisste produsenter landet rundt er opptatt av konkurransen som dømmes av høyt kompetente fagfolk innen mat og drikke. Vi kan markere 10 årsjubileet i trygg forvissning om fortsatt vekst i videreforedling og utvikling hos fruktprodusentene i hele Norge sier Eivind Lønheim, styreleder i Norsk eplefest.

 

 

Interessen for norsk eplemost og sider, har aldri vært større. I følge Vinmonopolets salgslister for 2018, er det salget av norsk sider som øker mest. Dette gjenspeilte også det store mangfoldet i konkurransen.

 

 

Konkurransen som HANEN OG Norsk eplefest arrangerer, tror jeg er viktig for å få produsentene til å holde på den gode kvaliteten og få måle seg opp mot hverandre. Dette gjør at man strekker seg lenger, og utforsker videre hvordan man kan få til nye og bedre produkter. Dagens forbrukere er mer bevisste på hvor, hva og hvordan drikken er produsert, og jeg mener at man ser en trend til at «less is more» blant produsentene: kvalitet foran mengde, sier Mats Carlehøg, sensoriker og ansatt ved NOFIMA. Han har i flere år deltatt som dommer i SM i Mathandverk. 

 

 

Vi er stolte over å ha gjennomført jubileumskonkurransen med så stor deltakelse og flott resultat, sier daglig leder i HANEN, Bernt Bucher-Johannessen. – Nå er det bare opp til det norske folk å gå ut å nyte de gode smakene.

 

 

Årets prisvinnere er:

Årets rene eplemost

1. Discovery fra Fiskum fruktpresseri fra Stavum Gård

2. Årgang Askim Gravenstein fra Askim Frukt- og bærpresseri

3. Eplajucie Discovery fra Sjuragarden

 

Årets blandingsmost
1. Augon fra Nyhuus Gard
2 Vår egen eplemost, fra Thon Hotell Lofoten laget av Nyhuus Gard
3. Hurdalsmost fra May Britt Hagen Rognstad

 

Årets eplemost med fantasi
1. Spildemost Raud fra Spildegarden
2. Eplemost med blåbær fra Egge gård
3. Edel Eplemost med Solbær fra Åkre Gård

 

Årets sider
1. Flytende Solskinn fra Solhøi
2. Edel Sider fra Åkre Gård
3. Vindpust Eplesider fra Hardangergutane

 

Årets fruktvin
1. Handverkcider med bær fra Balholm
2. Mormors Hage med Bringebær fra Lerkekåsa Vingård
3. Gull Eple fra Lerkekåsa Vingård

 

Konkurransen ble for andre året på rad avholdt ved Norsk Restaurantskole i Oslo. Skolen er en privat videregående skole der bransjenærhet og profesjonalitet er sentralt og hvor målet er å utdanne neste generasjons toppkokker og servitører.

Denne konkurransen er viktig for å beholde driven i og videreutviklingen av den norske eplemost- og siderproduksjonen, sier rektor på skolen. - Av den grunn støtter skolen helhjertet opp om dette arrangementet og både lærere og elever ønsker å engasjere seg videre i konkurransens avholdelse til neste år.

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev