Nyhet
Drikke I dag slippes to nye flasker Patos!

I dag slippes to nye flasker Patos! > Triliogien er komplett

En juicy oransjevin, og en knusktørr, frisk musserende. Og med det er Patos trilogien også komplett!

 

Som med den første flasken, den lyse og lette Patos-rødvinen, serveres nedkjølt, for all del, så er dette biodynamisk vin laget av Olivia Junyent og gjengen på Castell D'age, utenfor Barcelona og  tilgjengelig for bestilling på polet fra og med i dag!

 

 

 

I kjølvannet av det trippel Spellemannsnominerte albumet Patience (2020), ønsket Sondre Lerche å skape noe mer enn bare sanger og musikalske opplevelser. Midtveis i en improvisert soloturné, alene i leiebil på kryss og tvers av Norge i fjor sommer, ble ideen om en vin som fanget og videreførte tilstanden og estetikken fra «Patience» født. Han kom i snakk med venner i utelivsbransjen i Bergen, som ledet ham til NON DOS.

 

Sammen stilte de spørsmålet: finnes det en lidenskapelig, biodynamisk musikk- og kunstinteressert vinprodusent der ute som vil vœre med å skape Patos?

 

Patos i et melkeglass

Inspirasjonen kom delvis fra de dype røde tonene i maleriet som pryder omslaget til «Patience», malt av den australske kunstneren Loribelle Spirovski. Men også fra sommerens forfriskende, gjennomstrålende, rosa sjatteringer – i realitet slik et melkeglass med Patos, holdt opp mot solen, i sin reneste, mest skimrende form, fremstår.

 

Biodynamisk musikk- og kunstinteressert vinprodusent

Sondre ble introdusert for en spansk, tredjegenerasjons, kvinnelig vinprodusent, Olivia Junyent som driver Castell d’Age, 40 minutters kjøretur nordvest for Barcelona. Olivias bestemor dedikerte seg til biodynamisk vin lenge før det var verken kjent eller trendy.

 

Nå nådde en kasse smaksprøver etterhvert høstkalde Bergen, og før kvelden var omme hadde Sondre blandet sin egen vin. Navnet var plutselig innlysende.

 

Patos er kanskje veien videre etter et år der Patience ble et kanskje litt vel treffende, og etterhvert utmattende ord å hele tiden støte på. Skrivende på sin neste plate, delvis alene på turné, delvis på hybelen i Bergen, følte Sondre en utvidet lidenskapelig glød, i sanger som føles ytterligere opphøyde og inderlige. Sanger som trenger patos om de skal få vinger.

 

For en som har stått på scener verden over mer enn halve livet er patos kanskje en nødvendighet. Men selv for en dreven entertainer er dette begrepet noe han sakte har vokst seg inn i en omfavnelse av.

 

Meningen bak Patos

Sondre Lerche forteller :

«Da jeg begynte å opptre rundtom i verden virket det nok tryggest å bare plugge i og spille, med en uhøytidelig, tilforlatelig mine. Nesten som at man ikke helt tør å stå i alvoret man har lagt i sangene. Det er nok den største forskjellen på da og nå for meg.

 

Nå føler jeg at det er en plikt å tørre å risikere alt foran publikum. At jeg må bidra til å opphøye opplevelsen til et emosjonelt nivå der noe stort står på spill. Og der publikums eventuelle avvisning eller latterliggjøring alltid er en risiko.

 

Det er jo umulig å komme seg igjennom et liv i kunsten uten å risikere å fremstå helt tåpelig til enhver tid. Jeg har nå etterhvert skrevet meg inn i en eksplisitt inderlighet som jeg blir nødt å ta eierskap av på scenen. Det er først nå jeg skjønner meningen bak patos.»

 

 

 

Sondre Lerche Cuvée Patos Brut Nature 2018

Pris kr 189,90

 

 

 

 

Sondre Lerche Patos Luz y Luz

kr 221,00

 

 

 

 

Sondre Lerche Patos Maceración

kr 265,00

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev