Drikke I DET SØTE HJØRNET

I DET SØTE HJØRNET>

Her har du tre søte alternativer til julekos med whisky som basis og whiskykakaoen kan selvsagt lages alkoholfri.

 

 

SJOKOLADETRØFLER MED WHISKY

Dette er en smaksbombe av en søtsak. En skikkelig konfekt hvor få, men gode ingredienser er nøkkelen for at disse blir skikkelig gode. Kan passe bra som små munnfuller til kaffen på julebordet. Ekstra fine blir de også hvis du bruker ulikt strøssel til å dekke trøflene.

 

400 g mørk sjokolade

0.7 dl kremfløte

2 ss meierismør

0.7 dl whisky, vi brukte Highland Park 10 YO

1 ts havsalt

valgfri strøssel, f.eks. kakaopulver eller knuste nøtter

 

Hakk opp sjokoladen i mindre biter. Varm sakte opp fløte og whisky til det kommer små bobler (det skal ikke koke). Blandingen skal være luftig og holdes varm. Rør kontinuerlig i et par minutter før du tar kjelen av varmen og heller over sjokoladen.

 

Rør i blandingen til den er helt smeltet og til den er glatt og blank. Sett på lokk og avkjøl blandingen i kjøleskapet til den er helt kald - gjerne over natten.

Ta ut blandingen og la den bli romtemperert før du ruller den til små kuler. Vend så i strøssel før du setter de tilbake i kjøleskapet, klare for servering.

 

Tips: Hva med å gi disse trøflene som vertinnegave? De smaker aller best før det har gått en uke, men ikke dårlig etter.

 

 

 

FIKEN MED WHISKYINFUSERT SIRUP OG VANILJEIS

Imponer gjestene dine med denne nydelige dessert som du lager på under 15 minutter. Kombinasjonen av de sprø frøene og det søte fruktkjøttet fra fiken, med en velbalansert whiskyinfusert lønnesirup og vaniljeis er nok til å gi de fleste vann i munnen.

 

4 porsjoner

1.5 fiken per person

1 dl lønnesirup

6 cl whisky, vi brukte Highland Park 10 YO

god vaniljeis

en håndfull valnøtter

 

Rist valnøttene i en tørr panne på medium/høy varme. Skru ned varmen til lavt og tilsett lønnesirup og whisky. La dette varmes litt opp mens du deler fiken i to eller fire og danderer de ut på tallerken sammen med en kule god vaniljeis. Ha over ristede valnøtter og topp det hele med den tempererte whiskysirupen.

 

 

 

VARM WHISKYKAKAO

Trenger du tips til hva du skal servere gjestene dine på hyttetur i vinter? Dette er en ekstra smakfull kakao som varmer godt etter en lang dag på ski. Eller kanskje den kan få bli med på tur på termos?

 

Fire serveringer

5 ss kakaopulver

1L lettmelk

5 ss brunt sukker

1 ss vaniljesukker

1 ts havsalt

4 cl whisky per servering (16 cl til hele denne oppskriften), vi brukte Highland Park 12 YO

2 dl kremfløte

marshmallows til topping

 

Tilsett kakaopulver, brunt sukker, vaniljesukker og halvparten av melken i en kjele og varm opp under omrøring. Se til at alt har løst seg opp før du tilsetter resten av melken og whisky. Varm kakaoen forsiktig opp til rett under kokepunktet. Serveres i kopp toppet med pisket krem og marshmallows.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev