Drikke TORSDAGSTIPS

TORSDAGSTIPS> Ioppa Colline Novaresi Nebbiolo 2019

Dagens torsdagstips er fra Italia. Vi er i Alto Piemonte, helt nord i Piemonte. Vinene herfra er friskere og lettere enn vinene i Langhe lenger sør, men det er nebbiolo som regjerer også her. Lokalt kalles den forøvrig spanna.

 

Ioppa er et kjent navn fra polets hyller. Rosévinen Ioppa Nebbiolo Rusin er et strålende kjøp år etter år, og de to røde er også vel verdt å rette blikket mot. Ioppa Ghemme er nå i 2010-årgang, og viser en moden versjon av nebbiolo fra nord. Dagens torsdagstips er ungdommelig og frisk, kun lagret på ståltank.

 

Ioppa Colline Novaresi Nebbiolo 2019 har lys rubinrød farge. Kirsebærpreget duft iblandet markjordbær og roser, streif av skogbunn. Lett og saftig, markerte tanniner og forfriskende syre. Smaker av friske røde bær, massevis av kirsebær, samt litt kirsebærstein i ettersmak. Vellaget nebbiolo på den lette siden med stor fruktighet i uttrykket. 86 poeng

Dette er en matvin. Punktum. Uten mat kommer tanninene og syren veldig tydelig frem. Men til mat blir det noe helt annet. Sopp og nebbiolo hører sammen, og Colline Novaresi som er underdistriktet denne vinen kommer fra, er spesielt kjent for sine soppretter. En pai med sopp eller sopprisotto er genialt matfølge. En god, hjemmelaget pizza eller en litt rustikk gryterett er også gode valg.

 

 

Ioppa Colline Novaresi Nebbiolo 2019

Varenr. 3665001 - Kr 159,90

 

Oppskrift på «Hvit» pizza med skogsopp >  appetitt.no/oppskrifter

 

Du finner mange gode oppskrifter i vår oppskriftsbase. Bruke søkeord eller gå inn på  de ulike kategoriene i OPPSKRIFTER >  

 

 

 I GLASSET iglasset.no

 

Heidi Jaksland Kvernmo

Heidi Jaksland Kvernmo er vinskribent og har jobbet med vin i 25 år. Hun startet sin vinkarriere i Vinmonopolet og jobbet der i 10 år før hun startet I Glasset der hun er frilans vinskribent og har ulike vinrelaterte aktiviteter. I tillegg driver hun gård med gås, vaktel, bier og storfeproduksjon på Geitastranda utenfor Trondheim.

 

Heidi har Diploma in Wines and Spirits fra Wine & Spirit Education Trust (WSET), er sertifisert Fine and Rare Wine Specialist fra Austrian Wine Academy og har også vært innom Master of Wine-studiet i fire år. 

 

Bloggen iglasset.no har eksistert siden 2008. Her er det vintips, omtaler av nyhets- og spesialslippene hos Vinmonopolet og artikler om smått og stort fra vinens verden. Aller best liker Heidi å skrive små epistler om gode vinopplevelser som passer inn i slagordet: «Livet er litt som et glass med vin. Det kan være tomt, det kan være halvfullt eller det kan renne over».

 

  

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev