Nyhet
Drikke Italiensk musserende laget av norsk famile bosatt i Italia

Italiensk musserende laget av norsk famile bosatt i Italia>

Det er farsdag på søndag 12 november og hva med å gi bort en mineralrik og fint konsentrert musserende vin med lang ettersmak og feire med en aperitif til søndagens middag. Lag gjerne en rett eller forrett av skalldyr eller fisk. Denne vinen er produsert av Nordmenn som bor i Italia og som har satset på både vinproduksjon og hoteldrift.

 

Vingården, Avezza og agriturismoet, San Vito er pusset opp og har 11 flotte og intime rom, flotte uteområder, inkludert utendørsbar. Hotellet ligger rett ved den vakre byen Canelli.

En halv times kjøretur fra Asti og ca. 50 minutter kjøretur fra Barolo. Canelli er en by med ca. 11.000 innbyggere og kjent for å lage fantastiske Moscato D’asti og spumante.

I Canelli finner man også kjente vinkjellere som Coppo, Contratto, Gancia og Bosca som inngår i UNESCOs verdensarv liste.

 

God vin gjennom flere generasjoner

Vingården, Avezza, har en stolt historie tilbake til 1956 og som gjennom årene har blitt oppgradert og beplantet med nye druesorter for å legge grunnlaget for en god vin.

Det var bestefaren til den forrige eieren av gården som startet med vindyrkingen etter å ha jobbet på flere vingårder i Asti- distriktet forteller Vidar Lyhus , den nåværende eieren.

Hans kone Helle Lyhus har investert mye i både tid og penger i å bygge opp hotellet og vinproduksjonen.

 

Han og kona har både vært pådrivere og støttespillere når datteren Lisette Lyhus og hennes italienske samboer Davide Tinazzo satser for å bygge det som i fremtiden trolig vil bli en Michelin-restaurant. Gjennom dem får vi nå virkeliggjort enda en av våre drømmer, sier Vidar Lyhus.

 

 

Avezza Alta Langa Dosaggio Zero 2019

Vinen dufter av sitrus og blomster med innslag av brødbakst. Smaken er frisk og strukturert på smak med preg av sitrus og balansert mousse. Den er tørr. Fargen er lys strågul. Vinen passer  til aperitif, skalldyr og fisk

Pris kr 399

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev