Drikke JULEVINER...

JULEVINER... > på bordet og under treet

Julen er fylt med lukt, lys, tradisjoner og god mat og drikke. De fleste har en formening om hva som passer av drikke til julens små og store måltider. Det går an å utfordre seg selv litt og prøve noen nye kombinasjoner. Vin er også et fin gave til jul! Her er et utvalg som kan passe forskjellige retter og råvarer.

 

 

 

Santa Julia fra Mendozai Argentina er en svært lettdrikkelig, musserende vin som  til en veldig god pris for denne kvaliteten. Den har aroma med fint preg av eple, pære, sitrus og urter. Smaken er saftig og kremet, preg av eple, sitrus og urter, god lengde og den er lys grønn-gul på farge. Vinen passer som aperitif og til retter av fisk, skjell og skalldyr men også til kalkun. Den er i bestillingsutvalg men tilgjengelig i 30 butikker.

Pris kr 124,90

 

Oppskrift på vårrull med «pulled turkey» > 

appetitt.no/oppskrifter/

 

 

 

 

 

Hiruzta fra San Sebastian i Baskerland i Spania er et spennende og flott vinvalg til jul. Spenstig syre kombinert med delikat frukt og  perfekt til sjømat, kalkun og aperitif! Det er ikke lett å huske eller uttale vinnavn, druenavn og vinområder i Baskerland. Desto mindre grunn til å forbigå dem i stillhet. Fremstilt av druesortene Hondarribi Zuri og Gros Manseng. Dufter av sitrus, gule plommer, stikkelsbær og mineraler. Oppleves frisk og syrlig i munnen. Tørr og deilig og passer som aperitif og til retter av fisk, skjell og skalldyr.

Pris kr 176,90

 

Oppskrift på konfitert klippfisk, tomat, blomkål og potetchips > 

appetitt.no/oppskrifter/forett-smaretter

 

 

Verum fra Castilla La Mancha i Spania er en skikkelig allrounder og en rimelig Julegave Dette er en nostalgisk julevin tilpasset julematen. Fruktig, bløt og sødmefull med avslepne tanniner som gjør at den egner seg veldig bra til både hvitfisk, lyst kjøtt eller som et hyggeglass. Den er Laget av Elias Lopez Montero, fra La Mancha i Spania. Han er kåret til en av ti  «up an coming winemaker to look out for» av Jancis Robinson og Decanter.

Pris kr 124,80

 

Oppskrift på bakt torsk, kålrotpuré, kapers og bacon > 

appetitt.no/oppskrifter/forett-smaretter/

 

 

 

 

Andre Lurton, Chateau de Rochemorin Rouge - Bordeaux i FrankrikeBordeaux er et av verdens mest kjente vindistrikter, og området huser noen av de mest sagnomsuste vinene i verden. Chateau de Rochemorin ligger i Pessac-Léognan-appellasjonen, bare noen kilometer fra Bordeaux sin bykjerne. Vinen er rik og elegant med god fruktighet og hint av krydder. Klassisk og flott kombinasjon til juletorsken og til kveite.

Pris kr 249,90

 

Oppskrift på kveite med blomkålpuré og ertepuré > 

appetitt.no/oppskrifter

 

 

Quinta do Crasto fra Douro i Portugal

Denne vinen er fra Quinta do Crasto sine stupbratte vinmarker i Dourodalen. Myk, rund og sødmefull smak av mørke bær, lakris og krydder. En forførende portugiser som er perfekt følge til både kjøtt, fisk og peiskosen. Saftig, konsentrert og med en flott fruktighet denne vinen fra en av Douro-dalens topp familieprodusenter egner seg utmerket til både hvit fisk og ribbe.

Pris kr 314,90

 

Oppskrift på konfitert ribbe og eplechutney > 

appetitt.no/oppskrifter

 

 

La Rioja Alta - Rioja fra Spania

Dette er viner som virkelig passer til jul og er er en av Riojas aller beste kvalitetsprodusenter. Klassiske viner med flotte lagringsaromaer kombinert med elegant friskhet og spesielt gode til retter av vilt. Vina Ardanza reserva selges nå i gaveeske frem til jul. Dette er en kraftig og kompleks Rioja av høy kvalitet. Duften er åpen, fruktig og kraftig med innslag av vanilje. Smaken er bløt og fruktig, med delikate kryddertoner. Perfekt som julegave for den kresne

Pris kr 279,90

 

Oppskrift på reinsdyrbaron, perlotto og karamelliserte epler > 

appetitt.no/oppskrifter/hovedretter

 

 

LAT42 fra La Rioja Alta er mer moderne og åpen i stilen med mindre lagringspreg. Rettet mot et litt yngre publikum som liker det fyldige, runde og bløte. Den er en flott vin til den prisen. Den er bestillingsvare men tatt inn i 6 butikker. Sødmen matcher flott det salte pinnekjøttet.

Pris kr 164,90

 

Oppskrift på pepperglacet pinnekjøtt > 

appetitt.no/matmerk/kjott-

           

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev