desember 2020 Vinskribent Heidi Jaksland Kvernmo iglasset.no
Julia Bertram er 30 år gammel og holder til i Ahr i Tyskland. Der driver hun en liten familiegård som hun tok over fra sin mor og sin tante i 2017. Vinstokkene er gamle, vinmarkene er bratte og krever mye manuelt arbeid. I vinkjelleren jobber hun uten å tilsette vinene noe kunstig og målet er å få fram ekte viner som gjenspeiler året i vinmarken og en flik av hennes egen personlighet.
Pinot noir, eller spätburgunder som den kalles i Tyskland, er en av mine absolutte favorittdruer. I denne vinen har Julia Bertram fanget selve essensen i druens forførende rødbærsfruktighet uten kludre det til med overdreven eikebruk, noe tyskerne ofte gjør med sine rødviner.
Julia Bertram Handverk 2017 er en parfymert og delikat spätburgunder med et jordlig hint. Starter med duft av rørt jordbær, varm blomsterjord og roser. Deretter virker den noe reduktiv og innesteng i duften, men kommer fint fram igjen med litt lufting i glasset.
Sursøtfrukt i munnen, smak av granateple, rips, kirsebær, masse knust rød frukt, lett og saftig med en livlig syrlighet som får fram rødbærsmaken på en flott måte. Delikate, knapt merkbare tanniner som bare gir et piff av struktur. Behagelige 12 %. Elegant vin som kombinerer dybde og lekenhet med en deilig syre. Dette er utsøkt håndverk av en nennsom hånd. 90 poeng
Passer til retter av lyst kjøtt (svin/kylling), torsk, vegetarretter basert på linser eller den kan nytes alene. Serveres en anelse avkjølt (12-14 grader).
Julia Bertram Handwerk Spätburgunder 2017
Varenr. 11512801 - Kr 275,-
Stekt torsk, valnøtter og sabayonne >
appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/fisk-skjell-og-skalldyr/


I GLASSET iglasset.no/
Heidi Jaksland Kvernmo
Heidi Jaksland Kvernmo er vinskribent og har jobbet med vin i 25 år. Hun startet sin vinkarriere i Vinmonopolet og jobbet der i 10 år før hun startet I Glasset der hun er frilans vinskribent og har ulike vinrelaterte aktiviteter. I tillegg driver hun gård med gås, vaktel, bier og storfeproduksjon på Geitastranda utenfor Trondheim.
Heidi har Diploma in Wines and Spirits fra Wine & Spirit Education Trust (WSET), er sertifisert Fine and Rare Wine Specialist fra Austrian Wine Academy og har også vært innom Master of Wine-studiet i fire år.
Bloggen iglasset.no/ har eksistert siden 2008. Her er det vintips, omtaler av nyhets- og spesialslippene hos Vinmonopolet og artikler om smått og stort fra vinens verden. Aller best liker Heidi å skrive små epistler om gode vinopplevelser som passer inn i slagordet: «Livet er litt som et glass med vin. Det kan være tomt, det kan være halvfullt eller det kan renne over».