Drikke varm white russian og gresskarkaker

varm white russian og gresskarkaker >

  

Varm white russian 

600 ml nybrygget kaffe

120 ml kremfløte

120 ml Kahlua eller annen likør med kaffesmak

60 ml vodka, pisket krem på toppen hvis ønskelig

 

 

Krydrede gresskarkaker

150 g gresskar, revet

50 g usaltet smør, smeltet

85 g siktet hvetemel

85 g brunt sukker

2 egg

1/2 ts bakepulver

1/2 ts natron

1 ts gløggkrydder eller kanel

2 ss krydret rom, valgfritt

smør og mel til formene

 

 

Hell mel, bakepulver, natron, brunt sukker og gløggkrydder i en stor bolle.

Tilsett egg, smeltet smør og krydret rom og rør til blandingen er jevn og fin, tilsett deretter revet gresskar.

Ha smør og mel i kakeformene og fordel blandingen.

 

Klargjør grillen for indirekte varme, ca. 180 °C. Hvis du bruker en kullgrill, trenger du en halv Weber Rapidfire grillstarter full av tente briketter.

 

Plasser kakeformene over indirekte varme og stek med lokket på i ca. 20–25 minutter.

Ta av kakene og la dem avkjøles litt. Fjern kakeformene før servering.

 

Rør sammen kaffe, krem, Kahlua, og vodka i en panne, og varm blandingen over moderat varme til den er varm.

Fordel blandingen i oppvarmede krus og pynt hver drink med litt pisket krem.

 

Tips!

Hvis du ønsker litt ekstra smak, legger du en kanelstang over kullet eller i en røkeboks og røker kakene dine.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev