Varm white russian
600 ml nybrygget kaffe
120 ml kremfløte
120 ml Kahlua eller annen likør med kaffesmak
60 ml vodka, pisket krem på toppen hvis ønskelig
Krydrede gresskarkaker
150 g gresskar, revet
50 g usaltet smør, smeltet
85 g siktet hvetemel
85 g brunt sukker
2 egg
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1 ts gløggkrydder eller kanel
2 ss krydret rom, valgfritt
smør og mel til formene
Hell mel, bakepulver, natron, brunt sukker og gløggkrydder i en stor bolle.
Tilsett egg, smeltet smør og krydret rom og rør til blandingen er jevn og fin, tilsett deretter revet gresskar.
Ha smør og mel i kakeformene og fordel blandingen.
Klargjør grillen for indirekte varme, ca. 180 °C. Hvis du bruker en kullgrill, trenger du en halv Weber Rapidfire grillstarter full av tente briketter.
Plasser kakeformene over indirekte varme og stek med lokket på i ca. 20–25 minutter.
Ta av kakene og la dem avkjøles litt. Fjern kakeformene før servering.
Rør sammen kaffe, krem, Kahlua, og vodka i en panne, og varm blandingen over moderat varme til den er varm.
Fordel blandingen i oppvarmede krus og pynt hver drink med litt pisket krem.
Tips!
Hvis du ønsker litt ekstra smak, legger du en kanelstang over kullet eller i en røkeboks og røker kakene dine.