Alberto Fenocchio holder til i Monforte d’Alba, selve kjerneområdet for de berømte vinene fra Piemonte. Som en liten, kompromissløs tradisjonalist, har han fått så mange følgere i Norge at han i mange år har solgt hele sin produksjon her. Nå kommer en nyhet som vil gjøre Fenocchio enda mer tilgjengelig her i landet, nemlig en frisk og fruktdrevet rødvin basert på Barbera og Dolcetto.

Erketypisk Piemontevin
Vinen er laget av druer fra yngre vinstokker som har gjæret i sementtanker
på 10.000 liter. Fenocchio Piemonte Rosso har klassiske piemontearomaer av røde bær i retning kirsebær, samt innslag av blomster, krydder og tørket frukt. Barbera utgjør 85 prosent, og dominerer smaksopplevelsen med syrlig og frisk frukt. Dette er en svært anvendelig og matvennlig vin som er aller best til pasta og pizza, sopp, lagret ost og lyst kjøtt.

Klimasmart emballasje
Både Vinmonopolet og Excellars satser stort på å kutte klimagassutslipp
ved å erstatte glassflasker med lettere alternativer. Produktemballasje er den faktoren som det er aller enklest å gjøre noe med, og som monner mest. Ettersom pouch er den aller letteste emballasjen, men har like god holdbarhet som Bib, har vi valgt dette for Fenocchio Piemonte Rosso.
Den er perfekt å ha med seg på tur både ute og inne. Vinen passer til pasta og pizza, sopp, lagret ost og lyst kjøtt
Pris kr 249,90