Drikke Gilde Juleaquavitt 2020

Gilde Juleaquavitt 2020> Solerametoden - fra 1988 til evigheten

I over tre tiår har Gilde Juleaquavit vært en fast følgesvenn rundt middagsbordet for nordmenn over hele landet. Men hvorfor er det akkurat Gilde Juleaquavit de fleste drikker på julaften? 

 

- Gilde Juleaquavit er den originale juleaquaviten. Det hele startet med denne, og konsumentene har et veldig sterkt eierskap til den, forteller Atle Minothi som er ambassadør for norsk akevitt i Arcus. 

 

I 1988 landet Gilde Juleaquavit som en smakseksplosjon på de norske julebordene og gjorde de gylne dråpene til en moderne og spennende del av julemåltidet. Årets er den 33. i rekken, men inneholder fortsatt dråper fra den originale Gilde Juleaquavit fra 1988.  Solerametoden gjør Gilde Juleaquavit til en premium aquavit. 

 

- Hvert år har Gilde Juleaquavit blitt laget etter det samme kriterium. 1/3 av aquaviten er modnet i ett år, 1/3 er modnet i 2 år og 1/3 er den unike «moderandelen» fra de siste årgangene forteller Morten Paulsen som er produktutvikler i Arcus, og legger stolt til at 1/3 av Gilde Juleaquavit 2020 har «ligget» 33 år på fat, og det gjør jo noe med smaken. Dette er ordentlig kvalitet. 

 

 

Norges mest solgte Juleaquavit

Hvert år selges om lag 150 000 liter Gilde Juleaquavit, dette tilsvarer ca. 215 000 flaske (0.70cl.) Dette er Norges mest solgte Juleaquavit. 

 

- Selv om historien til Gilde Juleaquavit er kjent for mange, tror jeg nok ikke det er utelukkende derfor Gilde Juleaquavit er den folk flest drikker i julen, forteller Minothi. Det handler som sagt om smaken.  

 

Selv om Gilde Juleaquavit inneholder væske fra tidligere årganger, lager Arcus en ny vri på Gilde Juleaquavit hvert år. 

 

- Gilde Juleaquavit er den eneste av våre tradisjonsrike aquaviter som skifter karakter fra år til år, og i så måte er hver juleaquavit unik. Dette skaper en forventing og en spenning rundt hvordan aquaviten vil smake hvert år, og hvordan den skiller seg ut fra tidligere årganger. Jeg opplever et genuint engasjement fra konsumentene hvert år, når vi lanserer årets utgave, forteller Minothi.

 

For mange er dette også et samleobjekt, legger han til. 

 

 

 

Gilde Juleaquavit 2020

Sammenlignet med 2019 har årets utgave den samme kjente og kjære familielikheten som tidligere Gilde juleakevitter. Men, hver juleakevitt er allikevel unik og i år har den fått et tydeligere fatpreg enn fjorårets. Årets har også en søtlig inngang.

 

Gilde Juleaquavit 2020 har et elegant fatpreg med smak av varm eik, vanilje og smørkaramell, og et avrundet krydderbilde og noe hetvin og tørket frukt. Lang, behagelig ettersmak av eikefat. Den står seg svært godt til den tradisjonelle julematen og spesielt ribbe. 

 

 

Gilde Juleaquavit 2020

Pris kr 399,90

 

 

Dette er akevitten for deg som ønsker det lille ekstra

Siden 1988 har Gilde Juleaquavit vært fast følge til julemåltidet. Tjueto år etter, i 2010 ble Gilde Ekstra Modnet Juleaquavit lansert. Siden den gang har den vært et perfekt følge til julens desserter.  

 

 

 

Ekstra Modnet Gilde Juleaquavit er en årgangsakevitt som er modnet ekstra lenge på spesielt utvalgte sherryfat.

Den er satt sammen av noen av våre beste akevitter som alle har vært lagret på tidligere oloroso sherryfat, madeira- og portvinsfat i minst fem år.  

Den har et velbalansert krydder- og fatpreg med god sødme og enestående avrunding.

 

Sammenlignet med fjorårets har smakene fra fatet i 2020 – varianten strukket seg i en fruktig retning. Årets akevitt har et tydeligere preg av tropisk tørket frukt enn fjorårets. Dette kommer av at vi har brukt noen muskatellfat i årets blend, som gjerne gir noen andre toner enn sherryfat som vi vanligvis bruker.

 

Gilde Ekstra Modnet Aquavit 2020 er fyldig og bløt med avrundet krydderpreg og tørket tropisk frukt. Lang ettersmak av krydder, kaffe og mørk sjokolade. Passer ypperlig som avec, til eller i julens desserter.  

 

Gilde Ekstra Modent Aquavit 2020

Pris Kr 499,90

 

 

 

 

Krumkaker og multekrem 

 

Krumkaker

16 stykker

 2 egg

125 g sukker

125 g smør, smeltet

125 g hvetemel

 

Visp egg og sukker til eggedosis. Rør inn smeltet smør og mel. La røren svelle i 15 minutter. Varm et krumkakejern og legg på en stor teskje røre på midten av jernet. Stek kakene gyllne. Form kremmerhus rundt en krumkakepinne mens kaken fremdeles er rykende varm. Avkjøl på rist og dander på et pent fat. 

 

 

Multekrem

4 porsjoner

3 dl kremfløte

3 ss sukker

3 dl multer

4 ss multer til servering

 

Pisk kremfløte og sukker til stiv krem. Vend multene forsiktig inn i kremen. Topp med multer ved servering. Server multekrem med knasende krumkaker og Gilde Ekstra Modnet Juleaquavit 2020.

 

 


Gilde ekstra modnet Juleaquavit 2020 - for deg som ønsker det lille ekstra 

 Siden 1988 har Gilde Juleaquavit vært fast følge til julemåltidet. Tjueto år etter, i 2010 ble Gilde Ekstra Modnet Juleaquavit lansert. Siden den gang har den vært et perfekt følge til julens desserter.  

 

Ekstra Modnet Gilde Juleaquavit er en årgangsakevitt som er modnet ekstra lenge på spesielt utvalgte sherryfat. Den er satt sammen av noen av våre beste akevitter som alle har vært lagret på tidligere oloroso sherryfat, madeira- og portvinsfat i minst fem år.  

 

Den har et velbalansert krydder- og fatpreg med god sødme og enestående avrunding. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev