Nyhet
Drikke God nebbiolo

God nebbiolo > til julens beste rester

Tenuta Carretta holder til i Piobesi d’Alba i Roero i Piemonte. Et vineri med en stolt fortid og historie helt tilbake til 1467. De har i dag rundt 70 hektar vinmark fordelt på områdene Langhe, Roero og Monferrato. Rundt 35 av disse ligger som et amfiteater rundt vineriet.

De viktigste druene de dyrker er arneis, nebbiolo og barbera. De har blant annet 2,6 hektar i den legendariske Cannubi-vinmarken i Barolo. De dyrker også litt favorita (vermentino) og dolcetto.

Tenuta Carretta lager kun vin av egne druer, og disse høstes manuelt før de for en skånsom pressing og en balansert maserasjon. Fermentering foregår på temperaturkontrollerte ståltanker før videre lagring kan foregå på fat av forskjellige størrelser. Hele kjelleren ble bygget på ny på 90-tallet med blant annet stor lagringsplass for eldre årganger.

Vinmarker omkranser vineriet til Tenuta Carretta i Roero i Piemonte.

 

Carretta Langhe Nebbiolo

Vinen har en duft av kirsebær, lær, krydder og nøtter. En god nebbiolo med preg av roseblader, røde frukter og innslag av anis og lær. Frisk i munnen, med flott frukt, fin tekstur og modne, faste tanniner i avslutningen. Denne vinen kan drikkes ung men tåler 3-4 år lagring. Vinen passer til retter av storfe, lam, sau og svin.

Pris kr 189,90

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev