Drikke Leske lanserer den svenske alkoholfrie spriten Gnista i Norge

Leske lanserer den svenske alkoholfrie spriten Gnista i Norge>

I løpet av det siste tiåret har alkoholindustrien gått gjennom store endringer. Med alkoholfritt øl som har banet vei for premiumisering, er en av de nyeste kategoriene som utvikler seg i høy fart alkoholfri «sprit». Den startet med subtile destillerte smaker, men kategorien går nå videre til intense og aromatiske smaksprofiler med masse karakter, dybde, lengde og punch.

 

For to år siden dro de svenske gründerne bak den prisbelønte chili-drikken Caliente på en reise for å utvikle det som skeptikere kalte “mission impossible”: En alkoholfri sprit som virkelig ville etterligne fint brennevin og dermed legge skikkelig kropp og karakter til alkoholfrie eller lav-alkoholholdoge cocktails. Svenske GNISTA er håndlaget ved hjelp av en unik kombinasjon av gastronomi, avansert teknologi og klassiske spritproduksjonsteknikker, der destillasjon, brygging og lagring på fat er sentralt.

 

- Etter flere års erfaring og førstehåndsinnsikt fra industrien, har vi sett hvordan alkoholfrie alternativer har fulgt lignende mønstre som vegetarbevegelsen. i dag er det ikke lenger sett på som ukult å aktivt velge bort alkohol på festen. Samtidig er folk lei av å måtte ta til takke med brus og juice-baserte “mocktails”, sier Erika Ollén, medgründer av GNISTA Spirits.

 

Med "nothing is impossible" som utgangspunkt, bestemte de seg for å produsere en kompleks alkoholfri sprit som har de samme egenskapene og og bærer smak like godt som alkoholen - noe svært få har lyktes med å gjøre før.

 

Etter en meget vellykket lansering av den første smaken, Floral Wormwood, som allerede finnes hos skandinaviske topp-barer og restauranter, og blir solgt online over hele Europa, har tiden kommet for en fullskala lansering i Norge. Og når du gjør det, er den perfekte partneren selskapet Leske, den største distributøren, merkevarebyrået og fagmiljøet for premium og voksen alkoholfri drikke.

 

- I Gnista ser vi en fremtidig norsk suksess. Floral Wormwood leverer nøyaktig det den lover - en sammensatt, bitter og kompleks smak som helt fint kan drikkes rent, men som skaper fantastiske smaksdimensjoner til alkoholfrie cocktails. Vi heier generelt på godt håndverk og ikke minst fokus på skandinavisk natur, sier Christian Stray-Jansen, gründer og daglig leder i Leske.

 

De første stedene som har Gnista i Oslo er Bon Lio, Territoriet, Svanen og Restaurant Kontrast.

Norske bartendere er i godt selskap med andre mixologer og bransjeeksperter i deres entusiasme for Gnista. David Gluckman, globalt anerkjent “spritguru” og mannen bak Bailey's og Tanqueray, sier: GNISTAs første produkt “Floral Wormwood” tilbyr et komplekst utvalg av smaker: det er spicy, jordlig og med et attraktivt snev av lakris.

Og det har akkurat den rette graden av ‘utfordring’, som er essensielt i et alkoholalternativ. Definitivt den mest imponerende alkoholfrie spriten jeg har prøvd."

 

Når Erika og Thomas nå tar fatt på å omdefinere hva premium «alkoholfri sprit» skal være i 2020 og tiden fremover, bruker merkevaren sine kanaler for å fremme positiv samfunnsendring, med et hovedfokus på skandinaviske verdier som likestilling og bærekraft.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev