Drikke Livlig chilener i boks

Livlig chilener i boks>

Druene til denne vinen kommer fra en stor parsell i Leyda Valley, den velkjente sørlige underregionen i San Antonio Valley, 14 kilometer fra Stillehavet. Kjølende bris fra Stillehavet og kystens sommertåke, med sommertemperatur sjelden over 25° C, gir Leyda-dalen en lang vekstsesong.

Det sikrer langsom modning, og gir intense, friske smaker og aromaer, i tillegg til lavere alkoholinnhold. 

 

 

 

 

 

Jordene i Leyda-dalen ligger vest for kystfjellkjeden, på et stort granittholdig magmaplatå, dannet for 200 millioner år siden i jura-perioden.

 

Dalen er karakterisert av mykt bølgende åser, der forskjellige områder har varierende nivåer av sollys og dreneringsprofil. Årlig nedbør er rundt 400 mm.

 

Jordsmonnet i den utvalgte parsellen har en fin tekstur. Det øverste laget er grunt, en siltholdig leire med dårlig fruktbarhet, over et sedimentært oppsprukket og hardt leirelag. Undergrunnen består av forvitret granitt med en mangfoldig mineralstruktur. 

 

Parsellen er tett beplantet; 10.000 vinstokker per hektar med Syrah, der de franske klonene 174 og 470 er brukt, bundet opp på stokker i Hermitage-stil. Lav avkastning (2 kilo per plante), gir rike viner med god konsentrasjon og moden frukt.

 

Etter manuell innhøsting ble druene forsiktig fraktet til vinkjelleren, der de gjennomgikk en grundig sortering.

 

Vinifikasjonen foregikk i rustfrie ståltanker. Etter knusing fikk druene 7 dagers kaldmaserasjon (6° C). Alkoholgjæringen foregikk ved 27° C - 28° C i 15 dager, med tre daglige overpumpinger.

 

I tillegg ble en del av vinen gjæret med hele klaser, i et forsøk på å oppnå større aromatisk kompleksitet og bedre struktur i munnen.

 

Vinen ble oppbevart på bunnfall og skall i 17 dager for å gi større dybde og bedre struktur.

 

Den ble deretter overført til franske eikeliggere, foudres på 500 hl. Her ble den lagret i 12 måneder, og gikk gjennom den malolaktiske gjæringen. 

 

Vinen er frisk og livlig med aromaer av røde bær, bringebær og jordbær, krydder og pepper.

Dette er en en fruktig vin med myke tanniner, fin fasthet, og lang ettersmak.

Pris kr  465 ,-. BIB

 

 

 

Hovedvinmaker Rafael Urrejola

Rafael Urrejola er leder for all vinproduksjon og er ansvarlig for å sikre kvaliteten på alle viner hos Talagante International Brands.

 

Han er også sjefsvinmaker hos Vina Undurraga. I 2017 ble Rafael kåret til Årets vinmaker av Tim Atkin MW, en av de mest innflytelsesrike vinkritikerne i verden, i hans Spesialrapport om Chiles viner.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev