Drikke Louis Roederers Brut Premier relanseres som Collection 242

Louis Roederers Brut Premier relanseres som Collection 242>

Det familieeide champagnehuset Roederer i Reims, er anerkjent verden over for sin høye kvalitet. Skal man velge en huschampagne som alltid leverer stil og jevn kvalitet, kan man stole på Roederer.

 

Kjellermesteren er den personen som har full kontroll i et champagnehus. Han har oversikt på hundrevis av ulike viner, som de nye basevinene og de lagrede reservevinene. Ut fra sitt utvalg av viner fra ulike druer, årganger, lagringstid, stiler som fatlagret eller ueiket, setter han sammen sine cuvéer (blends).

 

 

Roederer skriver historie

Jean-Baptiste Lécaillon har det ærefulle oppdraget som kjellermester hos Roederer. Siste nytt er at han har videreutviklet konseptet til Non Vintage (NV), eller multi-vintage som han kaller det, for å optimalisere smak og opplevelse.

 

 

–Utgangspunktet var et ønske om frihet og å heve vår multi-årgangsblend til et enda høyere nivå. Slik oppstod Collection, en utvikling av Brut Premier, forklarer Jean-Baptiste Lécaillon.

 

Collection er det nye navnet på Brut Premier og forbedringen består i at de anvender den såkalte Réserve Perpetuelle samt at årgangen til basevinen får spille en større rolle. Først ut er Collection 242 basert på basevin fra 2017, den neste utgaven får navnet Collection 243 med baseviner fra 2018. Slik skal det fortsette.

 

Réserve Perpetuelle likner litt på Solera metoden som anvendes for Sherry; i en stor ståltank starter man å spare på en andel basevin fra et år. Året etter tilsettes en andel basevin fra ny årgang, og slik fortsetter det. Samtidig som det tilsettes 20% ny basevin fra et år, tappes tanken for 20% av eksisterende innhold.

 

For Louis Roederer sin del begynte kjellermesteren å spare på sin Réserve Perpetuelle med 2012 årgangen, så i Collection 242 inneholder Réserve Perpetuelle viner fra 2012, ’13, ’14, ’15 og ’16. I Collection 243 vil også 2017 utgjøre en andel.

 

 

Bærekraft og miljø

Den nye måten å komponere Non Vintage på gir økt sporbarhet for forbrukerne.

 

–Det nye kapitlet handler om klimaendringer, bærekraftig vinmaking og respekt for miljøet for å la terroiret komme til fullt uttrykk. Det er en evolusjon i struktur, form og stil. Som en start på et nytt kapitel i vår historie som vi kontinuerlig gjenskaper med pasjon, fremhever Lécaillon.

 

Kunsten med å blende kommer enda mer i fokus, den blir det viktigste etter som ambisjonen er å løfte kvaliteten på husstilen, helt i tråd med Louis Roederer's grunnleggende visjon og kunnskap ervervet over tid.

 

Sporbarhet for forbrukeren

Collection har baseviner laget av druer fra utvalgte plots i hjertet av Champagne regionen, som er dyrket etter bærekraftige prinsipper og som er sporbare.

 

¬–Vi har gått inn for en ansvarlig og moderne retning utfra vår dedikerte tilnærming til vitikultur, respekt for miljøet og økosystemet, fremhever Jean-Baptiste Lécaillon.

 

For at den interesserte forbruker skal kunne sette seg inn i den nye tilnærmingen, inneholder nå baketikettene på flaskene verdifull informasjon om navnene på områdene druene kommer fra, årgangene fra basevinene, andel av Réserve Perpetuelle og eikelagring.

 

Collection 242 

Collection 242 representerer Roederer’s 242. blend siden de startet opp i 1776. Den består av 34% Perpetual Reserve-viner, 10% eikelagrede reserveviner fra 2009, 2011, 2013, 2014, 2015 og 2016, komplementert med 56% av de beste vinene fra 2017 - hovedsakelig Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier fra Vallée de la Marne.

 

 

Louis Roederer Collection, Champagne, Frankrike, kr 499,90 (basis)

Collection har champagnehusets historiske blend, lagret 3-4 år og er flaggskipet til Roederer.

Denne champagnen dufter av hvit frukt, sitrusskall, akasia og røstede hasselnøtter.

Den smaker delikat og friskt med en særegen finesse og har en diskret saltpreget mineralitet i ettersmaken. Flott fylde og struktur. Kan nytes nå som aperitiff og følge til mat. Utvikler seg over tid for mer kompleksitet, kan med hell lagres noen år. 

 

Sitat

–Hver Collection er som et skifte av gir, et nytt kapittel i champagnehusets verden av smaksopplevelser. Alltid unikt, alltid definitivt Roederer!

Jean-Baptiste Lécaillon, Cellar Master

 

 

Faktaboks

Louis Roederer er et anerkjent familiedrevet champagnehus, etablert i 1776.

Frédéric Rouzaud (7. generasjon) leder huset med hovedbase i Reims.

Champagnehusets stolthet er å lage best tenkelig champagne.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev