Sylfersk makrell er ikonisk sommermat, og er nydelig sammen med andre sommerråvarer som nykål og nypoteter.
Den spenstige og glinsende sportssvømmeren tåler også litt juling på en varm grill, og tar med seg smaken av røyk fra trekull, fra urter, hvitløk eller sitron på en lekker måte.
Makrellen er er er fet og kraftig fisk som trenger en vin med god syre og litt dybde i frukten.
Vår anbefaling er terrasseslageren Terras Gauda O Rosal fra Rias Baixas i Galicia, laget på 70% albariño, med mindre andeler loureiro og caino blanco.
Vinen er laget uten kontakt med eik og uten malolaktisk gjæring for å maksimere friskheten.

Terras Gauda O Rosal 2012
Varenummer: 4558101
Basisutvalget, kat. 4
Pris: 189,90
Ren, klar og delikat rias baixas med floral duft og fint sitruspreg. Blomsterpreget også i munnen med preg av melon, fersken og anis og fin syrlighet.
Prøv også lillebroren
Terras Gauda lager også denne deilige hvitvinen på 100% albariño fra Rias Baixas. Litt rimeligere og litt lettere, perfekt å nyte gjennom svale sommerkvelder.

Terras Gauda O Rosal 2012
Varenummer: 4558101
Basisutvalget, kat. 4
Pris: 189,90
Ren, klar og delikat rias baixas med floral duft og fint sitruspreg. Blomsterpreget også i munnen med preg av melon, fersken og anis og fin syrlighet.