Drikke Medaljedryss over norsk sider!

Medaljedryss over norsk sider!>

Medaljedryss over norsk sider!

Lørdag 30 mars tok norske siderprodusenter godt for seg av medaljene under årets  The CiderWorld Awards i Frankfurt, Tyskland.

Fra Norge deltok Egge gård fra Lier, Ulvik Frukt & Cideri fra Hardanger og Balholm fra Balestrand i Sogn.

De tre norsk siderprodusentene fikk 6 medaljer og flere hederlige omtaler. Egge gård fikk med seg 2 gull og 3 sølv, Ulvik Frukt og Cideri 2 sølv og Balholm 1 sølv.

- Vi mener at det å vinne gull under CiderWorld Awards viser at verdens beste sider kommer fra Norge! Seieren skyldes den fantastiske norske frukten og arbeidsinnsatsen til det utrolig dyktige teamet som er med på å gjøre dette mulig! –uttaler Marius Egge fra Egge gård.

 

Vekker internasjonal oppmerksomhet

The CiderWorld Awards i Frankfurt er en av Europas største kåringer av sider og fruktvin. I år deltok 500 produkter fra 20 land anført av de store sidernasjonene Spania, Frankrike, Tyskland, England og USA.  At norske produsenter utmerket seg under årets konkurranser gleder en nestor i i internasjonal sider, Gabe Cook, forfatter av boken Ciderology: From History and Heritage to the Craft Cider Revolution (2018) og medlem av juryen.

- The CiderWorld awards had an incredible range of different styles of ciders entered, that were made all over Europe and beyond. Amongst the Medal winning products were some of the best ciders and perries that I have tasted in many years.  I really enjoyed the Gravenstein from Ulvik Frukt & Cideri. – uttaler Gabe Cook.

 

En hane for norsk drikke

Norsk drikke med fokus på frukt og bær er i vinden som aldri før med eplemost og sider helt i front. Vi ser økt salg av både sider og eplemost i henholdsvis Vinmonopolet og dagligvare.  At norsk sider nå også gjør det godt internasjonalt viser kvalitet både i råvarene og i solide kunnskaper hos produsentene.

-Dette er et tegn på at norsk sider produksjon er i verdensklasse. Når vi konkurrerer blant de beste i verden på sider vinner vi faktisk medaljer.

Bernt Bucher-Johannessen , daglig leder i HANEN.

 

HANEN er en landsdekkende næringsorganisasjon for 550 medlemmer innen bygdeturisme, gardsmat og innlandsfiske i hele Norge.   HANEN organiserer de fleste av de norske siderprodusentene og er i startgropen med et stort siderprosjekt hvor ambisjonen er å arrangere et eget Sider-VM i Norge.

Premier

Gull: Egge Gård- Iseple

Gull: Egge Gård - Ung

Sølv: Egge Gård- Liersider

Sølv: Egge Gård- Ektesider

Sølv: Balholm- Handverkcider med humle

Sølv: Ulvik Frukt & Cideri – Gamal Tradisjon

Sølv: Ulvik Frukt & Cideri- Kvitanesen Poesider

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev