Mat og vin skal nytes gjennom førjul - og julehøytiden. Det kan være greit å ha litt å velge i og kanskje prøve noen nye. I mange land knyttes det tradisjoner til å spise fisk, skjell og skalldyr under julefeiringen og vi anbefaler å gjøre det samme. Her er også noen viner som passer til nettopp det.


La Huella 2020
En fyldig og mineralsk vin som passer til julens små og store måltider.
Ren duft av mørke røde bær, urter og et lett krydderpreg. Smaken er fruktig, ung og saftig med innslag av mørke bær, urter og krydder. Den har en fast ettersmak med god lengde. Farge en er frisk rød.Denne vinen er en god allrounder og passer til retter av storfe, svin og lam og sau.
Pris kr 454,90


Zuccardi Polígonos Verdejo
Denne argentineren fra foten av Andesfjellene er fløyelsmyk med smaksrik og middels fylde og beviser at Argentina kan by på så mye mer enn bare Malbec og tango. Lukten med delikat duft av appelsin og aprikos. Smaken er aromatisk krispy smak av sitrus og aprikos med lang ettersmak med hint av blomster og kalk. Fargen er strågul. Vinen passer til retter av skalldyr, fisk og lyst kjøtt
Pris kr 249,90


Odfjell Armador Sauvignon Blanc 2021
Vinen har en intens aromatisk duft av sitrusfrukt, grapefrukt og sitron, og urter. Smaken er fruktig og frisk på smak med touch av tropisk frukt, fersken og ananas, og sitron. Fargen er lys gul. Passer til fisk, skalldyr og som aperitif.
Pris kr 144,90


Giribaldi Dolcetto d'Alba Campo del Pero 2018
Dette er en økologisk dyrket dolcetto. Den har en fokusert lukt med preg av fioler og modne bringebær. Smaken er kjøttfull og frisk smak av frukt med faste tanniner. Konsentrert og lang. Fargen er dyp rubinrød. Prøv den til retter av storfe, lam og sau og storvilt.
Pris kr 165,90
Oppskrift på skalldyrsfat med sauser >
appetitt.no/oppskrifter/forett-smaretter